Spaanse tweedeklasser verkoopt zijn rechten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Spaanse tweedeklasser verkoopt zijn rechten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse tweedeklasser Ciudad de Murcia houdt op te bestaan. Het verkocht zijn rechten aan CP Granada 74 waardoor in de Andalusische stad volgend seizoen tweedeklassevoetbal zal te zien zijn. De club is overigens niet te verwarren met FC Granada dat in de Spaanse derde klasse speelt. CP Granada 74 speelt in de hoogste regionale reeks in Andalusië

Door de Spaanse wetgeving kunnen teams elkaars rechten overnemen. Dergelijk systeem is bijvoorbeeld in de Verenigde Staten heel gebruikelijk. Carlos Marsa, de voorzitter van Granada, maakte de overeenkomst gisteren bekend, maar over de financiële kant van de zaak werd met geen woord gerept. Volgens de Spaanse pers is er een bedrag van 18 miljoen euro mee gemoeid.

Ciudad de Murcia eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in de Segunda Division en miste daarmee net de promotie naar de Primera Division. De promotieplaatsen werden ingenomen door Real Valladolid, CD Almeria en... stadsgenoot Real Murcia. 

Door de rechtenverkoop heeft Ciudad de Murcia amper acht jaar bestaan. In 1999 werd de club opgericht door Quique Pina. De voorzitter van de club zou nu in vergevorderde onderhandelingen zitten om Cádiz over te nemen. Op de thuiswedstrijden van Ciudad de  Murcia kwamen - mede door de concurrentie van Real Murcia - amper tweeduizend mensen kijken.

Een ander gevolg van de rechtenverkoop is dat alle spelers van Ciudad de Murcia aan de slag kunnen bij Granada maar dat wordt lastig want beide steden liggen op 300 kilometer afstand van elkaar. Toch hoopt Marsa dat hij een zestal spelers van het elftal kan overtuigen om in de schaduw van het Alhambra te komen voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties