EK -21: Italië op zoek naar zesde titel

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: Italië op zoek naar zesde titel
Foto: © SC

Vanuit Heerenveen
    
Italië hoopt in Nederland zijn zesde Europese titel bij de beloften binnen te halen. Vanavond kunnen de Italianen tegen Servië de eerste stap in de goede richting zetten. Eerder op de dag kijken Tsjechië en Engeland elkaar in de ogen.
 
“Het is onze meest complexe match van het tornooi. De eerste wedstrijd zit altijd vol verrassingen”, trapte Pierluigi Casiraghi een open deur in. De voormalige aanvaller probeert alvast de druk van zijn spelers te halen. “Servië heeft een zeer getalenteerd team en staat technisch en fysich zeer sterk”, kijkt Casiraghi vooruit naar de wedstrijd. “Ze hanteren dezelfde speltstijl en daar hebben wij het altijd moeilijk mee.”
 
Bij Servië vreest men de opener tegen Italië. “We konden ons geen moeilijkere start voorstellen. De Italianen zijn tactische meesterbreinen”, is ook Branislav Ivanovic, de Servische kapitein die aan zijn derde beloften-EK begint, zeer vriendelijk voor zijn tegenstander. “We moeten gewoon ons best doen zodat we elkaar achteraf nog in de ogen kunnen kijken. Een resultaat zal dan wel volgen.”
 
Ook Stuart Pearce weigert met Engeland de favorietenrol op zich te nemen. “Het is een sterke groep zonder uitgesproken favoriet”, vertelde de 45-jarige Pearce. Na een goede voorbereiding zijn de spelers op en top gemotiveerd om er een mooi tornooi van te maken. “Het heeft geen zin om te komen als je niet komt om te winnen”, bevestigt Nigel Reo-Coker.
 
Bij Tsjechië wordt het een speciale wedstrijd voor Michal Papadoupolos.  De aanvaller met Griekse roots werd één seizoen uitgeleend aan Arsenal, maar slaagde er nooit in het eerste elftal te bereiken. “We repsecteren jullie, maar we hebben geen schrik van jullie”, gaf de spits een boodschap mee voor de Engelse spelers. Trainer Ladislav Skorpil zette de woorden van zijn speler nog extra kracht bij. “We zijn klaar om te vechten”, klonk Skorpil strijdvaardig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties