Brazilië heeft WK-plannen klaar

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Brazilië heeft WK-plannen klaar
Foto: © SC

Brazilië heeft nu officieel zijn kandidatuur voor de organisatie voor het WK 2014 ingediend bij de wereldvoetbalbond FIFA. Het dossier omvat zo'n negenhonderd pagina's over hoe de Braziliaanse voetbalbond de organisatie zal aanpakken. Op dit ogenblik is het Latijns-Amerikaanse land de enige kandidaat voor de organisatie.

De deadline om het dossier in te dienen bij de FIFA is op 30 oktober. Dan beslist de FIFA wie de organisatie krijgt. De kans is dus erg groot dat Brazilië de gastheer wordt. FIFA-voorzitter Sepp Blatter waarschuwt wel dat Brazilië het vel van de beer beter nog niet verkoopt vooraleer het geschoten is. Blatter zei dat zolang de deadline nog niet verstreken is, alles nog mogelijk is.

Het zal voor de Braziliaanse bond zeker een karwei zijn om het WK goed te organiseren. Er zullen heel wat renovatiewerken moeten uitgevoerd worden aan de bestaande maar erg verouderde stadions. Waarschijnlijk zullen ook nieuwe voetbaltempels moeten gebouwd worden. De bond heeft al beloofd dat er vijf nieuwe voetbalstadions in het noordoosten van het land zullen gebouwd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties