Genk verrassend onderuit in eigen huis

Dirk Pieters

De volgende ronde van de Champions League-voorronde is ver weg voor Racing Genk. De Limburgse club verloor verrassend op eigen veld met 1-2 van Sarajevo. Het ziet er naar uit dat de ploeg van Hugo Broos volgende woensdag een loodzware avond zal hebben in Sarajevo wil het zich nog plaatsen.

Hans Cornelis en Ivan Bosnjak waren allebei wedstrijdfit en begonnen aan de wedstrijd. In vergelijking met vorig seizoen was enkel Balazs Toth de nieuwkomer in de ploeg.

De wedstrijd kon niet slechter starten voor de thuisploeg. Na nog geen kwartier spelen ging Matoukou in de fout en het was een koud kunstje voor Rascic om de 0-1 tegen de netten te trappen. Racing Genk reageerde meteen via Bosnjak, maar zijn poging werd van de lijn gehaald. Even later was het wel raak. Babic raakte de bal met de hand in de zestien en Hans Cornelis liet de kans niet liggen; 1-1. De thuisploeg geloofde er weer helemaal in, maar dat was niet te zien aan het spel. Het ging allemaal te moeizaam en de Limburgse club kon nauwelijks druk zetten. Alex kreeg nog een goede kans, maar Genk moest gaan rusten met een 1-1 stand.

Ook in het begin van de tweede helft kwam er geen beterschap. Het thuispubliek begon te morren. Racing Genk-trainer Hugo Broos reageerde met een wissel. Hij haalde Alex naar de kant en in zijn plaats kwam Dahmane. De wissel leverde even later gevaar op, maar het schot van Dahmane werd afgeblokt. Vijf minuten voor tijd kreeg Racing Genk opnieuw een serieuze klap te verwerken. Muharemovic maakte een mooie actie van Turkovic af; 1-2. In de allerlaatste minuut kreeg Vrancken de kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder trapte de bal over doel en zo bleef het 1-2. [TH]