Alves woensdag terug in Heerenveen

Alves woensdag terug in Heerenveen
Foto: © SC

Afonso Alves zou woensdag terug in Friesland aankomen. Althans dat beweert de Leeuwardercourant. Normaal gezien had de Braziliaan zich al vorige week moeten melden bij Heerenveen maar dat was tot nu toe niet het geval.
 
Eerder deden al geruchten de ronde dat een Europese topclub interesse zou hebben in de speler. Dat wordt tegengesproken door Alves' zaakwaarnemer, Roberto Tiburcio en diens woordvoerder Caio Ziller. Zij beweren ook dat Paulo Cesar Almeida allerlei onwaarheden de wereld heeft ingestuurd in verband met een mogelijke transfer. Almeida zou naar eigen zeggen in Europa als vertegenwoordiger van Alves optreden. 

Volgens Tiburcio heeft noch Heerenveen, noch Alves een officieel bod gekregen van welke club dan ook. De zaakwaarnemer heeft wel met verschillende clubs gesproken maar geen enkele heeft tot nu toe een concrete aanbieding gedaan.  
 
Eén van die clubs zou FC Porto zijn. SC Heerenveen is volgens directeur Ymre Kuiper bereidt om een mogelijke transfer te bespreken indien een club zich alsnog meldt. De transferperiode loopt immers nog tot 31 augustus.
 
Nog volgens Kuiper lag Alves' afwezigheid niet aan een mogelijke transfer. Dat had volgens hem heel andere redenen. "Afonso heeft een lang seizoen achter de rug. Hij heeft meegedaan aan de Copa America en was vervolgens betrokken bij een verkeersongeluk. Hij wilde even niets met voetbal te maken hebben en is ondergedoken. De wijze waarop hij zich heeft afgezonderd, zint ons echter niet en dat zullen wij ook hem laten weten. Wat ons betreft, sluit hij zo snel mogelijk weer aan bij de training", aldus Kuiper. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties