Stuttgart: Landskampioen moet bevestigen

Philippe Crols
| 0 reacties
Stuttgart: Landskampioen moet bevestigen
Foto: © SC

VFB Stuttgart kende vorig seizoen een bijna droomseizoen. Bijna, want het verloor de bekerfinale van Nürnberg nadat het een week voordien wel de titel had gepakt. Even goed doen dit jaar wordt bijzonder moeilijk, maar meedraaien met de top moet wel haalbaar zijn.

Vorig seizoen

VFB Stuttgart begon vorig seizoen als kandidaat voor een vijfde plaats. Na de dramatische start zag het er zelfs nog niet naar uit dat VFB ging meespelen voor de Europese plaatsen. Het duurde ook een tijdje vooraleer Stuttgart eindelijk thuis eens kon winnen. Gaandeweg kreeg de onbekende trainer Veh toch wat schwung in zijn elftal. Dankzij een mooie reeks stond Stuttgart aan de winterstop op een boogscheut van de eerste plaats.

De tweede ronde draaide uit op een mooi sprookje voor Stuttgart. Het sterke geheel walste vooral in de slotfase over alles en iedereen. Met een 27 op 27 was het Schalke te snel af en werd het kampioen. Bijna won het ook nog de beker, maar door een domme actie van Cacau ging die DFB Pokal richting Nürnberg.

Transfers

Echt grote namen heeft VFB niet laten vertrekken. Streller had heimwee naar Zwitserland en verhuisde dan ook terug naar Basel voor anderhalf miljoen. Verder verhuisde Bierofka naar 1860 München en koos Tomasson definitief voor Villarreal. Het belangrijkste verlies voor de kampioen is uiteraard doelman Hildebrand. Hij ging transfervrij naar Valencia.

Als vervanger van Hildebrand werd Schäfer weggeplukt bij Nürnberg. Voor Ciprian Marica van Shaktar Donetsk telde Stuttgart het meeste euro’s neer. De aanvaller kostte zeven miljoen euro. Met Ewerthon trok de landskampioen nog een andere spits aan, eentje met Bundesliga-ervaring. Ten slotte is ook de komst van Basturk nog het vermelden waard. Hij was einde contract bij HBSC.

Verwachtingen

Stuttgart lijkt op het eerste zicht versterkt te zijn, maar meedoen voor de titel wordt zeer moeilijk aangezien Werder en Bayern echt wel serieuze versterkingen hebben binnengehaald. Wij denken dat Stuttgart met Schalke zal moeten knokken voor plaats drie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties