Berg scoort laatste doelpunt in Allsvenskan

viki meeuwis

Gisteren stond de eerste wedstrijd van de zeventiende speeldag op het programma in de Allsvenskan. IFK Göteborg behaalde een klinkende 5-2 overwinning op Kalmar FF. IFK begon het best aaan de wedstrijd. Op het half uur wist Stefan Selakovic te scoren na een pass van Thomas Olsson. Net voor de rust had Pontus Wernbloom de 2-0 weten te maken. Olsson speelde de bal naar Berg die de bal niet goed op de voet kreeg en dan maar aflegde voor Wernbloom. Laatstgenoemde schoot de bal tussen de benen van keeper Petter Wastå in doel.

Ook na de rust bleef het goed lopen voor IFK. Marcus Berg met zijn laatste doelpunt in de Allsvenskan, zeven minuten voor tijd. Invaller Jonas Wallerstedt kon er 4-0 van maken en Bjärsmyr zette in de toegevoegde tijd de kers op de taart met 5-0. Met deze overwinning nestelt Göteborg zich in de top van de tabel naast Halmstad en Elfsborg. De vraag is alleen hoe IFK het zal doen zonder Marcus Berg. Die speelde normaal gezien volgende donderdag zijn laatste wedstrijd thuis in het Ullevi stadion maar door de gele kaart die hij in deze wedstrijd opliep, was dit dus zijn laatste wedstrijd in de Allsvenskan en kan hij zich volledig op FC Groningen beginnen richten.

Kalmar FF – IFK Göterborg: 0-5

Doelpunten: 0-1 Selakovic (’36), 0-2 Wernbloom (’46), 0-3 Berg (’83), 0-4 Wallerstedt (’89), 0-5 Bjärsmyr (’93)

Gele kaarten: KFF: Eklund, Rosengren, IFK: Berg

Scheidsrechter: Markus Strömbergsson