Zuid-Afrika speelt ook in de WK-voorronde

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zuid-Afrika speelt ook in de WK-voorronde
Foto: © SC

Zuid-Afrika, de organisator van het wereldkampioenschap voetbal in 2010, zal toch deelnemen aan de WK-voorrondes ondanks het feit dat het als gastheer automatisch geplaatst is. Het feit dat de Bafana Bafana toch meedoen heeft te maken met het feit dat de WK-voorrondes ook meetellen voor de kwalificatie voor de Afrika Cup. Ook Angola, de organisator van de African Nations Cup, doet mee aan de voorrondes maar dan enkel om zich voor het WK te kwalificeren.

Voor de WK-voorrondes en de Afrika Cup hebben zich al 53 landen aangemeld. De kwalificaties zijn verdeeld in drie rondes. Eerst zullen de nummers 44 tot 53 (volgens de FIFA-ranglijst) uitmaken welke vijf landen naar de tweede ronde zullen doorstoten. In de tweede fase komen dan 48 landen in actie die in twaalf groepen van vier worden onderverdeeld.

De twaalf groepswinnaars en de achte beste nummers twee kwalificeren zich. De derde ronde, met nog twintig landen, bestaat uit vijf poules van vier landen. De groepswinnaars gaan naar het WK, terwijl de nummers één, twee en drie gaan spelen op de Afrika Cup. Mocht Zuid-Afrika als groepswinnaar eindigen, dan zal de nummer twee uit de groep van Zuid-Afrika zich kwalificeren voor de World Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties