Lierse haalt het van Oostende

viki meeuwis

KV Oostende ontving gisterenavond Lierse. Bij Lierse ontbrak Charlie Miller. Bij Oostende speelde Vandendriessche voorin samen met Ehouman.

De wedstrijd begon meteen met enkele goede acties van beide ploegen. Wallaeys kon in de eerste minuten al meteen richting doel koppen maar keeper Van Der Jeugt kan met een mooie save de bal uit doel houden. Het antwoord van Lierse bleef niet lang uit maar Ernandes kon de gegeven kans niet in een doelpunt omzetten. Luttele minuten later ging een bal van Vandendriessche naast de paal. Bob Peeters kreeg een dieptepass aangereikt van Jarju en kon de bal over keeper Begeyn sturen met een lobje, het is 0-1 voor Lierse. Oostende ging actief p zoek naar de gelijkmaker en zette meteen de tegenaanval in. Op het half uur leverde dat een goede kans op als Ehouman een pass gaf naar Meyssen die de bal richting doel stuurde. Van Der Jeugt was echter alert en kon de bal in corner werken. De thuisploeg zette Lierse voortdurend onder druk en trainer Demanet voerde die druk bewust nog op. Hij bracht Lord erin voor Pecqueux, een aanvaller voor een verdediger dus. Het zou in de eerste helft echter geen doelpunt meer opleveren.

Ook na de rust schoten de ploegen meteen uit de startblokken. Bob Peeters met een voorzet naar Mertens, wiens kopbal over het doel verdween. Bij Oostende deed Ehouman hetzelfde voor Lord maar ook die kreeg de bal niet in het doel, wel in het zijnet. Lierse moest het net als in de eerste helft vooral van de counters hebben. De druk die Oostende zet was merkbaar na een goede aanval met mooie comibinatie waarna Masureel op doel kon schieten. Van Der Jeugt liet zich echter niet verrassen.
Oostende kon gevaarlijk uithalen via Lord maar die stootte op een Lierse verdediger. Het werd echt heet voor Lierse toen Lord ineens voor doel opdook maar de Lierse defensie kon het gevaar doen wijken. Lierse krijgt dan een vrije trap toegewezen, die moest hernomen worden omdat Vandenberghe te snel uit de muur wegglipte. Bij deze herkansing schoot Ernandes de bal wel tegen het net en dat leverde Lierse, misschien onverdiend, een tweede doelpunt op. Vanderzijl kreeg nog een kans maar de bal kwam op de paal terecht.