Resterende verslagen speeldag 5

Bart Hermans

Het voorbije weekend werd er terug gevoetbald in de tweede klasse. Deze keer met negentien ploegen , Geel had vrij. Van de wedstrijden KVSK United – Namen en KV Kortrijk – Virton is er al een uitgebreid verslag beschikbaar. Van Oostende-Lierse mag je er nog eentje verwachten. De rest van de speeldag hebben we voor u gebundeld:

Eupen – SK Deinze: 3-1
12' Brüls 1-0, 53' Beauprez 1-1, 54' Keller 2-1, 64' Penga 3-1

Juist voor het kwartier opende Brüls de score voor de thuisploeg. Zijn schot met links liet de bezoekende doelman Van Doorne kansloos. De bezoekers kwamen even later goed weg toen de scheidsrechter geen strafschop floot na een haakfout op Penga. Deinze werkte zijn eerste echte kans direct af en Beauprez kon de gelijkmaker op de bordjes zetten. Lang duurde de vreugde niet want nog geen minuut later vond Lebe het hoofd van Keller die de 2-1 op de bordjes zette. Met een schitterende pass zette Colin de Deinze-verdediging te kijk en deed Penga de boeken toe.

Tubeke – Antwerp: 1-1
5' Njock 1-0, 36' Cathcart 1-1

De thuisploeg begon heel goed aan de partij en na amper vijf minuten mocht de bezoekende doelman de bal reeds uit zijn netten gaan rapen. De Antwerpse verdedigers kregen een vrije trap van Broukaert niet weggewerkt en goaltjesdief Njock was er als de kippen bij. Op het half uur zette Mamam de bal voor tot bij Gbarssin maar die kon niet afwerken. Een tiental minuutjes voor het einde was het toch raak. Lepoint kreeg een voorzet van Geeroms niet onder controle en daardoor kon Cathcart de gelijkmaker van dichtbij binnenkoppen. Tubeke reageerde via Njock, maar zijn tweede doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na de rust was Tubeke de beste ploeg. Eerst had Ristovic een uitstekende reflex nodig om Mununga van een doelpunt te houden en even later was Hernout dicht bij de 2-1. Op het uur kon Vandenbroeck dreigen maar zijn schot ging via een bezoekend been in hoekschop. Gaandeweg verwaterde de partij en bleef het 1-1.

Beveren – Union: 1-0
52' Ibou 1-0

In een zwakke eerste helft was het wel de thuisploeg die de beste kansen kreeg. Een schot van Tokpa werd door Kudimbana gered met de voet en een poging van Martens belandde over het bezoekende doel. Tussendoor zorgde Siani voor de enigste bezoekende kans. Na de rust kwam Beveren snel op voorsprong via topschutter Ibou die zijn zes van het seizoen kon scoren. Union beperkte zich tot afstandschoten maar kon doelman Deelkens niet in de problemen brengen. Beveren dreigde nog eens via Martens maar zijn kopbal werd nog van onder de lat weggetikt. In de slotfase dreigde Ibou nog eens maar het bleef 1-0.

FC Doornik – OH Leuven: 2-2
37' Bihhi 1-0, 55' Seoudi 2-0, 59' Schoonjans 2-1, 87' Ambu (own.)

Het was Bihhi die de partij openbrak voor de thuisploeg. Het was Seoudi die de bal voor bracht en zo Bihhi de 1-0 liet scoren. De bezoekers uit Leuven reageerde via Janssens maar zijn kopbal ging over. De bezoekende doelman Boyen moest redding brengen op een schot van Cardon. Met twee verse krachten trok OHL na rust ten aanval, maar Francis trapte naast en Janssens vond Delwarte op zijn weg. Aan de overkant pakte Seoudi uit met een knappe individuele actie en verdubbelde zo de voorsprong. De mannen van Cossey reageerde metten en Schoonjans scoorde aansluitingstreffer. Delwarte hield Francis van de gelijkmaker, maar Ambu werkte een corner nog ongelukkig in eigen doel en zo eindigde de wedstrijd op een gelijkspel.

KVK Tienen – VW Hamme: 2-3
5' Dello 1-0, 14' De Pauw 2-0, 27', 50' en 74' De Ridder 2-1, 2-2, 2-3

De thuisploeg begon schitterend aan de wedstrijd. In de eerste vijfentwintig minuten werd Hamme weggespeeld en kwamen de suikerjongens op een 2-0 voorsprong. Eerst kon Dello op aangeven van Lunenburg scoren en even later trapte De Pauw met een schitterende vrije trap de 2-0 op de bordjes. Ondertussen al het derde competitiedoelpunt voor de ex-speler van KV Mechelen. Na een counter met De Ridder als koele afwerker en het uitvallen van middenvelder Vandecauter, viel de thuisploeg fel terug.
In de tweede helft verloor de thuisploeg de greep op het middenveld en de jonge De Ridder toonde zich een efficiënte afwerker. KVK claimde in het slotkwartier nog een strafschop voor een fout van doelman Baert op Lukanovic maar kreeg die niet en verloor zo met 2-3.

Ol. Charleroi – Waasland: 3-0
47' Pedini 1-0, 49' Niangbo 2-0 strafschop), 91' Malacort 3-0

Charleroi begint schitterend aan deze competitie. Als nieuwkomer in tweede klasse staan ze aan de leiding met een negen op negen. Ze hebben dan ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan de meeste ploegen. Tegen Waasland liep de promovendus in de tweede helft over Waasland. In twee minuten tijd maakte de thuisploeg de Oost-Vlamingen af met doelpunten van Pedini en Niangbo op strafschop. In de extra tijd legde Malacort de 3-0 eindstand vast.