Chelsea geplaatst, Manchester United faalt

Kristof Blomme

Chelsea heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de League Cup. Het klopte Hull gemakkelijk met 0-4. Manchester United kon zich niet plaatsen. Het ging op eigen veld met 0-2 de boot in tegen tweedeklasser Coventry. Ook Aston Villa ging verrassend met 0-1 onderuit tegen Leicester.

Hull kon Chelsea lange tijd afhouden. Even voor de pauze was het de 18-jarige Scott Sinclair die de ban brak voor de bezoekers. Hij trapte een voorzet van Wright-Phillips binnen. Vlak na de pauze verdubbelde Chelsea de voorsprong. Kalou kon een cross van Pizarro binnenkoppen. Niet veel later besliste Sidwell de partij helemaal met een schot van ver. Uiteindelijk tekende Kalou, na een goede pass van Joe Cole, voor de vierde treffer.

In tegenstelling tot de topper tegen Chelsea afgelopen zondag, stonden elf nieuwe spelers aan de aftrap bij Manchester United. Na een halfuur kwam Coventry verdiend op voorsprong. Mifsud werkte een voorzet van Doyle tegen de touwen. Het duurde tot halfweg de tweede helft vooraleer United eens kon dreigen. Dong trapte op de doelman. Even later zorgde Mifsud met zijn tweede van de avond voor de uitschakeling van Manchester United.

Ook Aston Villa ging verrassend met 0-1 onderuit tegen Leicester. Fryatt tekende een kwartier voor affluiten voor het enige doelpunt. West Ham had het ook niet gemakkelijk tegen Plymouth. Het duurde tot de slotminuut vooraleer Ashton kon scoren.

Everton en Blackburn scoorden elk drie keer. Everton deed dat op het veld van Sheffield Wednesday. McFadden, twee keer, en Yakubu waren de doelpuntenmakers. Blackburn haalde het op eigen veld van Birmingham na treffers van Bentley, Derbyshire en Santa Cruz

Tottenham schakelde Middlesbrough uit. Bale en Huddlestone verzekerden in het laatste kwartier de overwinning. Fulham en Bolton spelen op dit moment verlengingen. De stand na 90 minuten was daar 1-1 na doelpunten van Guthrie en Healy.