Zagallo gaat genieten van zijn oude dag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zagallo gaat genieten van zijn oude dag
Foto: © SC

Mario Zagallo trekt zich definitief uit de voetbalwereld. Hij wil gaan genieten van zijn pensioen. De 76-jarige ex-voetbalcoach is in Brazilië een legende. Als speler pakte hij met de Goddelijke Kanaries twee keer de wereldtitel en in 1970 lukte hem dat ook als coach. Tot op de dag van vandaag wordt dat elftal gezien als één van de beste WK-teams allertijden.

Na de wereldtitel in 1970 werd het wat stil rond Zagallo maar begin de jaren '90 verscheen hij weer op het voetbaltoneel. In 1994 was dat als assistent-coach van Carlos Alberto Parreira waar de Brazilianen op het WK in de Verenigde Staten ook de wereldtitel pakten en in 1998 zowaar weer als hoofdcoach. Toen verloor Brazilië de WK-finale van gastland Frankrijk.

In 2006 was zijn laatste klus opnieuw het assistent-trainerschap onder de vleugels van Parreira. Na het teleurstellende WK voor Brazilië liet hij nog weten dat hij nog open stond voor andere uitdagingen. Het lijkt er op dat de gezondheidssituatie van Zagallo er anders heeft over beslist. Twee jaar geleden moest de man nog een zware buikoperatie ondergaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties