Schalke en Stuttgart verrassend onderuit

Steurbaut Kersten

Schalke 04 en VfB Stuttgart zijn in eigen huis verrassend onderuitgegaan tegen respectievelijk Karlsruhe en Hannover 96. Werder Bremen won met 1-3 tegen MSV Duisburg, de club van Manasseh Ishiaku.

Karlsruhe is de revelatie in Duitsland. De club telt na 9 speeldagen 18 punten en staat op een mooie tweede plaats. Tijdens de laatste zes wedstrijden verloor het alleen van Bayern München. De rest moest er allemaal aan geloven. Zaterdag dus ook Schalke 04. De Königsblauen verloren in de eigen Veltins Arena met 0-2 van der KSC. Christian Timm zorgde na rust voor beide doelpunten.

Stuttgart is aan een minder seizoen bezig in eigen land en kon tegen Hannover 96 de draad niet oppikken. Een rode kaart voor Fernando Meira en een omgezette strafschop van Szabosc Huszti na zeven minuten hypothekeerden de winstkansen van de regerende Meister. Een tweede doelpuntvan Huszti vlak na rust sneed de adem bij Stuttgart volledig af.

Werder Bremen liet zich niet verrassen. Grün-Weiss won met duidelijke 1-3 cijfers van Duisburg. Daniel Jensen voor rust en Boubacar Sanogo en Leon Andreasen na de pauze zorgden voor de Bremerse doelpunten. Ex-Werder-spits Aïlton zorgde al snel na het openingsdoelpunt voor de gelijkmaker, maar zijn doelpunt levert Duisburg niets op.

Hertha Berlijn en Energie Cottbus hielden elkaar in evenwicht (0-0) terwijl Hamburg de drie punten meenam bij Bielefeld (0-1). Wolfsburg pakte thuis de volle buit tegen Hansa Rostock (1-0). Vrijdag won Dortmund al met 2-1 van Bochum. [AN]