Makkelijke driepunter voor topploegen?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Makkelijke driepunter voor topploegen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de week onderbreking door interlandvoetbal staat zaterdag en zondag in Italië de achtste speeldag van de Serie A op het programma. De topploegen ontlopen elkaar.

Leider Inter trekt naar Zuid-Italië: bij Reggina proberen de Nerazzurri de kloof met de achtervolgers minstens te behouden. Vieira (foto) is na een tijdje blessureleed opnieuw wedstrijdklaar en de Fransman start wellicht in de basis. Datzelfde geldt niet voor Burdisso: de verdediger raakte geblesseerd met de nationale ploeg. Ook Stankovic maakt de verplaatsing niet mee: Mancini wil zijn Serviër op zijn best hebben voor de Champions-Leaguewedstrijd in Moskou. Om dezelfde reden begint Ibrahimovic wellicht op de bank.
Thuisploeg Reggina kan naar alle waarschijnlijkheid niet rekenen op de diensten van goalgetter Amoruso: hij heeft last van een blessure.

Eerste achtervolger Juventus krijgt Genoa, die andere goed presterende promovendus, op bezoek. De Bianconeri kunnen niet rekenen op man-in-vorm Iaquinta, deze week grieperig. Palladino vervangt hem in de driemansvoorhoede. Zanetti behoudt wellicht zijn plaats centraal op het middenveld, waardoor dure aankopen Almiron en Tiago weer op de bank starten.
Bij Genoa moet Paro verstek geven tegen zijn ex-club en rekent men weer op een exploot van Borriello om de Turijnse afweer te ontwrichten.

Roma, samen met Juve op de tweede plaats, krijgt Napoli op bezoek. Totti sukkelde wat afgelopen week, maar raakt waarschijnlijk fit. Juan en Doni kwamen pas laat terug van interlandverplichtingen en halen daarom wellicht de basis niet: Ferrari (foto) en Curci staan klaar om hun plaatsen in te nemen. Met Taddei gaat het niet zo goed: de flankspeler traint nog apart en de wedstrijd zaterdag komt zeker te vroeg.
Napoli, wat weggezakt na een veelbelovende start, ziet Blasi terugkeren. Gargano, de regelaar op het middenveld, is wat vermoeid na de wedstrijd met Uruguay en wordt mogelijk vervangen door Bogliacino. Vooraan moeten Zalayeta en Lavezzi brokken maken.

Fiorentina neemt het in een streekderby op tegen Siena. De Viola kunnen nagenoeg hun sterkste elftal opstellen: enkel Santana is onbeschikbaar. De al langdurig geblesseerde Jorgensen haalt misschien de bank.
De bezoekers uit Siena willen de vijand minstens een punt afhandig maken en hebben daar veel voor over: zo verklaarde middenvelder Galloppa dat hij een maandloon wou afstaan als hij kon scoren tegen Fiorentina.

AC Milan komt Empoli tegen op de weg naar de hoogste regionen van het klassement. Kakà (foto) speelde tijdens de week met Brazilië, maar hij is zodanig belangrijk dat Ancelotti hem wellicht niet uit de ploeg laat. Ronaldo is nog steeds niet wedstrijdfit, zodat Inzaghi of Gilardino weer uitvechten wie de plaats van diepe spits krijgt.
Coach Cagni van Empoli weet dat zijn ploeg vooral zal moeten verdedigen. Giovinco begint daarom weer als joker op de bank. Vannucchi sukkelde met een blessure en het is nog niet zeker of hij aan de aftrap komt.

De andere wedstrijden van de achtste speeldag:

Atalanta - Torino
Cagliari - Catania
Livorno - Lazio
Sampdoria - Parma
Udinese - Palermo
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties