Was scheidsrechter Liverpoolfan?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Was scheidsrechter Liverpoolfan?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de derby tussen Everton en Liverpool FC kwam scheidsrechter Mark Clattenburg zwaar onder vuur te liggen. Liverpool won de partij met 1-2 nadat Dirk Kuyt twee strafschoppen omzette. De Nederlander ontliep tussendoor wel een rode kaart terwijl de Toffees de wedstrijd met negen tegen elf moesten eindigen. Ook claimde de thuisploeg twee niet gefloten strafschoppen.

David Moyes (foto) stond dan ook aan de klaagmuur na de derby. De manager van Everton haalde ongezien zwaar uit naar Clattenburg. Volgens Moyes floot deze te opvallend in het nadeel van de Blues. Hij kan er vooral niet bij dat de ref de strafschopfout van Jamie Carragher op Joleon Lescott in de slotseconden niet had opgemerkt. Bovendien zou Tony Hibbert pas rood hebben gekregen nadat Steven Gerrard contact had gehad met Clattenburg. Volgens Moyes bepaalde de scheidsrechter de uitslag van de Merseyside derby.

Moyes ging zelfs verder. Hij stelde de relatie tussen Clattenburg en Liverpool FC in vraag. Deze trok met de Reds mee naar Hong Kong voor de Asia Cup afgelopen zomer. Moyes suggereerde dat Clattenburg misschien een vriendschappelijke relatie wil onderhouden met Anfield. Hij kan niet geloven dat een scheidsrechter onopzettelijk zoveel fouten maakt in het voordeel van één ploeg. Zijn uitspraken kunnen Moyes duur komen te staan. De Engelse voetbalbond kan niet lachen met zulke kritiek op zijn scheidsrechters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties