Kan Real drie punten pakken in Sánchez Pizjuán?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Kan Real drie punten pakken in Sánchez Pizjuán?
Foto: © SC

De thuisblamage van Valencia, het matige gelijkspel van Barça en het doelpuntenfestival in het Vicente Calderón-stadion geven meer dan voldoende stof tot schrijven, maar de elfde speeldag gaat alweer van start in de Spaanse Primera División. De woensdag imponerende leider, Real, speelt vanavond tegen Sevilla. Valencia hoopt vanavond zijn blazoen op te poetsen tegen Mallorca. Morgen speelt Atlético nog de topper van de speeldag tegen Villarreal.
Leider Real Madrid speelt vanavond in Sánchez Pizjuán tegen Sevilla dat Bernd Schuster aan het begin van het seizoen zijn eerste titel – de Spaanse supercup – afsnoepte. Het Sevilla van toen is uiteraard niet meer het huidige Sevilla: verdediger Puerta overleed, Dani Alves lag in de clinch met het bestuur en tien dagen geleden vertrok succescoach Juande Ramos naar de Premier League. Zijn opvolger behaalde een mooie zege tegen Valencia, maar ging ten onder in het Vicente Calderón-stadion van Atlético. De bezoekers reisden zonder Sneijder naar de Andalusische hoofdstad, maar wel met Drenthe die afgelopen week niet te spreken was over zijn twee opeenvolgende niet-selecties. De Koninklijke loopt over van vertrouwen na de 1-5 in Mestalla.
De tweede partij van vanavond is Mallorca tegen Valencia. El equipo ché heeft een zalvende overwinning nodig tegen de mannen van Manzano om het vertrouwen weer op te krikken. Coach ad interim Óscar Fernández zit vanavond voor het laatst als hoofdcoach op de bank en is uiteraard gebrand op een overwinning na de blamage van woensdag. De Portugees Manuel Fernandes heeft waarschijnlijk een plaatsje in de basis na een maand afwezigheid. De eilandploeg daarentegen doet het enorm goed met een achtste plaats. Het spitsenduo Güiza-Arango is goed voor de helft van de gemaakte doelpunten.
Morgen spelen Atlético en Villarreal nog de topper van de speeldag in het Vicente Calderón-stadion. De rojiblancos staan mooi vierde op één puntje van Villarreal en Barcelona. Coach Aguirre kan voor het eerst dit seizoen geen beroep doen op zijn Uruguayaanse scherpschutter Forlán. Verdediger Pablo en “godenkind” Kun Agüero zijn twijfelachtig voor dit Champions League-duel. Coach Pellegrini heeft ook kopzorgen: de Asturiaan Cazorla is niet volledig fit en Javi Venta zit wegens dijproblemen zelfs niet in de selectie. El submarino amarillo kon nog geen enkele keer winnen op het veld van Atleti, vier nederlagen en twee gelijke spelen.
Barcelona dat al vier punten achterstand telt op de leider, ontvangt in het eigen Camp Nou het Betis van Cuper. De laatste overwinning van de verdiblancos in het stadion van Barça dateert alweer van het seizoen ‘97-‘98. Bogarde opende de score voor de blaugranas, maar Alfonso en twee keer Finidi zorgden voor de 1-3 overwinning. De mannen van Rijkaard hebben morgenavond absoluut een overwinning nodig om niet nog meer terrein te verliezen op de leider en aartsrivaal uit de hoofdstad. Betis staat op een gedeelde degradatieplaats met Getafe en heeft ook punten nodig om uit die benarde situatie te raken. 
Het Racing van Tchité is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en ontvangt morgen in El Sardinero Espanyol dat mooi vijfde staat. De thuisploeg staat negende in het klassement, maar kan bij winst over de pericas springen. Zaragoza – dat maar liefst zes spelers mist wegens blessures – krijgt Valladolid op bezoek. De promovendus staat voorlaatste in de stand, maar het gelijkspel tegen Barcelona zal alvast een opsteker geweest zijn voor de mannen van Mendilibar. Osasuna ontvangt het Getafe van Laudrup dat zwaar onder de verwachtingen blijft met een 18de plaats. Bij de thuisploeg heeft coach Ziganda geen plaats meer voor ex-Bruggeling Portillo.
De overige zondagwedstrijden zijn Levante tegen Almería, Murcia tegen Deportivo en Athletic tegen Recreativo.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties