Werder brengt Real in moeilijkheden

Anthony Van der Planken

Werder Bremen heeft met een zege tegen Real Madrid zijn kwalificatiekansen gaaf gehouden. De zege van Werder zorgt meteen voor een superspannende slotspeeldag in groep C van de Champions League.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Werder Bremen. Na amper vier minuten legde Markus Rosenberg de 1-0 in het mandje. Werder op rozen, al duurde dat niet lang, want slechts tien minuten later zorgde Robinho met zijn gelijkmaker voor een plotse stilte in het Weserstadion.

Werder Bremen gaf echter niet op. De Duitse topclub ging op zoek naar de 2-1 en kreeg die ook vlak voor rust. Rosenberg was alweer betrokken bij dat doelpunt, de aanvaller legde de bal tot bij Sanogo, die niet faalde.

Na de koffie probeerde Real gelijk te maken, het kende echter weinig geluk in afwerking. Ruud Van Nistelrooy miste een unieke kans, van dichtbij legde hij de bal naast. Dat moest Real cash betalen, want wat later tekende Hunt voor de 3-1. Van Nistelrooy zette zijn misser nog recht met de 3-2, maar verder geraakte Real Madrid niet.

Werder heeft zo nog een kans op kwalificatie, het speelt op de laatste speeldag in en tegen Olympiakos. Real blijft favoriet in de groep, maar kan zich nu geen nederlaag veroorloven thuis tegen Lazio.