Verbeek heeft zijn voor- en tegenstanders

Verbeek heeft zijn voor- en tegenstanders
Foto: © SC

De Australische Voetbalbond heeft Pim Verbeek aangesteld als nieuwe bondscoach. De Nederlander heeft voor- en tegenstanders en dat tevens bij ex-internationals.

“Ik denk dat het een wijze beslissing is om hem aan te duiden”, verklaarde Mark Bosnich. “De voetbalbond heeft de connectie met de laatste Wereldbeker-campagne gehouden door een Nederlander te kiezen die een nauwe band heeft met Guus Hiddink. Zij zullen natuurlijk constant met elkaar in contact staan en ik denk dat continuïteit een goede zaak is. Verbeek was de assistent van Hiddink wanneer Zuid-Korea de halve finales bereikte op de Wereldbeker in 2002.”
 
“Het is precies of dat we met een ongelooflijke snelheid iemand nodig hadden nadat Dick Advocaat afhaakte en we namen de eerste de beste die beschikbaar was”, geeft Robbie Slater zijn mening over de aanstelling. “Het Zuid-Korea dat Verbeek op het Aziatisch Kampioenschap leidde was zeer, zeer ongeïnspireerd. Ze scoorden amper drie doelpunten in zes wedstrijden en hadden problemen met discipline. Bovendien was het cv van Philippe Troussier superieur in vergelijking met dat van Verbeek.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties