De Bleeckere: 'Een Club-Anderlecht vergeet ik nooit'

Philippe Crols
| 0 reacties
De Bleeckere: 'Een Club-Anderlecht vergeet ik nooit'
Foto: © SC

Komend weekend staan Club Brugge en Anderlecht opnieuw tegenover mekaar. Zoals Voetbalkrant kijken ook enkele kranten uit naar de topper. In Het Volk wordt Frank De Bleeckere opgevoerd. De man die de memorabele topper in 2002 in goede banen moest leiden.

De Bleeckere beleefde een kleine nachtmerrie in december 2002. Hij deelde drie rode en negen gele kaarten uit en kreeg nadien kritiek van zowat iedereen. Vijf jaar later blikt hij terug op die bewogen wedstrijd.

"Het is duidelijk dat ik die wedstrijd nooit of te nimmer nog zal vergeten. Het klinkt misschien raar, maar ik ben wel blij dat het is gebeurd. Die partij heeft mij geholpen. Ik heb er enorm veel uit geleerd. Voor aanvang van die wedstrijd had ik bijvoorbeeld nog maar zelden of nooit kritiek gekregen", vertelde De Bleeckere.

"De wedstrijd zelf was zeer moeilijk. Ik heb fouten gemaakt, maar het was heel moeilijk om een goede match te fluiten gezien het gedrag van het merendeel van de spelers van toen. Enkele dagen nadien moest ik een wedstrijd fluiten in de Champions League tussen Barcelona en Newcastle. Toen floot ik bijna de perfecte wedstrijd." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties