Belgen niet aan het feest in Bundesliga

Nico Wieme
| 0 reacties
Belgen niet aan het feest in Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Bundesliga stond afgelopen weekend de laatste speeldag voor de lange winterstop op het programma.

Geen Vincent Kompany in de wedstrijd van zijn ploeg Hamburg SV op het veld van Karlsruhe SC. Onze landgenoot blesseerde zich licht tijdens de opwarming en moest zodoende verstek geven voor de match. Zijn ploegmaat Olic slaagde er pas in de blessuretijd in om de gelijkmaker te scoren.
 
Peter van der Heyden gaat het al enkele weken niet voor de wind. Zijn trainer, Felix Magath, negeert hem keer op keer. Dat was ook dit weekend het geval in de met 4-0 gewonnen thuismatch tegen Borussia Dortmund. Enkele weken geleden liet van der Heyden uitschijnen dat hij een terugkeer naar Club Brugge best zag zitten. Toevallig werd hij door ons zondag in het Jan Breydelstadion gespot tijdens de topper Club-Anderlecht.
 
Bij Bayern München mocht Daniel Van Buyten (foto) dan weer wel de 90 minuten volmaken op het veld van Hertha Berlijn. De Waal speelde een sobere partij en kreeg zelfs een goede kopkans rond het kwartier. Hij kon niet verhinderen dat zijn ploeg voor de tweede opeenvolgende keer slechts 0-0 gelijkspeelde.
 
Manesseh Ishiaku van MSV Duisburg was voldoende hersteld om zijn plaats in de basis thuis tegen Frankfurt weer in te nemen. De ex-Club Bruggespits kende echter geen al te fijne namiddag. Duisburg kwam heel defensief voor de dag en ‘Mana’ kon geen enkele keer in stelling gebracht worden. Tot overmaat van ramp moest hij al na 33 minuten met spierpijn het terrein verlaten. Daarenboven verloor MSV met 0-1 waardoor het nu helemaal alleen op de laatste plaats geparkeerd staat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties