Rossini vergeet shirt en valt niet in

Utrecht won zondagmiddag met 3-1 van Heracles Almelo. Onze landgenoot Rossini zou in de loop van de tweede helft invallen, maar de aanvaller was zijn shirt vergeten. Hierop moest hij prompt op de bank blijven zitten.

Utrecht en Heracles ontmoetten elkaar zondagmiddag in de Galgenwaard. De thuisploeg was met 3-1 te sterk voor Heracles. Bij Utrecht had onze landgenoot Tom Caluwé een basisplaats. De 21-jarige Giuseppe Rossini, een andere landgenoot, zou normaal drie minuten voor affluiten op het veld komen.

Toen trainer van Hanegem de aanvaller bij zich riep bleek dat die zijn shirt was vergeten. Hierop besloot de trainer van Utrecht om Nijholt te laten invallen. Van Hanegem was na de wedstrijd niet te spreken over het voorval. "Als je na 20 minuten opwarmen niet in de gaten hebt dat je geen shirt aanhebt, dan heb je lopen slapen. Dat is verschrikkelijk! We zijn toch geen café-elftal?", aldus de Nederlander.