Liverpool en Bolton winnen ruim

Kristof Blomme

Liverpool heeft zich na twee opéénvolgende nederlagen in de Premier League hersteld. De Reds wonnen van Portsmouth met 4-1. Ook Bolton won ruim, Birmingham werd verslagen met 3-1. Aston Villa - Manchester City eindigde op 1-1.

Liverpool had twee keer na elkaar verloren en moest dus absoluut winnen van Portsmouth om de titelkansen niet teniet te doen. Na een kwartier stond de thuisploeg al op rozen. Eerst opende Benayoun de score, terwijl Distin vijf minuten later zijn eigen doelman klopte, 2-0. Op het uur kwam Portsmouth weer in de partij via Benjani. In de laatste 20 minuten scoorde man in vorm Torres nog twee keer, waardoor Liverpool nu alleen vijfde is. Het telt tien punten achterstand op leider Arsenal, dat één match meer speelde. Portsmouth bezet, ondanks de nederlaag, de zevende plaats.

Manchester City stond voor een moeilijke opgave bij Aston Villa. Toch kwamen de bezoekers na tien minuten op voorsprong via Bianchi. Even later hingen de bordjes alweer in evenwicht toen Carew op zijn beurt de doelman vloerde. In het vervolg van de partij lukte scoren niet meer. City is vierde op negen punten van Arsenal, Aston Villa bezet de achtste stek.

West Ham ging op bezoek bij Middlesbrough. Vijf minuten voor het rustsignaal zette Wheater de thuisploeg op voorsprong. Toch gingen we bij een gelijke stand de rust in, want Ashton deed de netten nog trillen. In de slotminuut pakten de Hammers zelfs nog de volle buit dankzij Scott Parker

Ook onderin het klassement stonden enkele interessante confrontaties op het programma. Reading en Sunderland moesten elkaar bekampen. Ingimarsson bracht Reading op voorsprong, maar vijf minuten voor affluiten tekende Chopra, vanop de stip, voor de gelijkmaker. De match leek op een gelijkspel af te stevenen tot Hunt in de slotminuut Reading nog aan de belangrijke zege hielp.

Bolton, dat dit seizoen ook onderin verzeild geraakte, won gemakkelijk van Birmingham. Het duurde wel tot een kwartier voor affluiten vooraleer Diouf zijn ploeg op voorsprong bracht. Vanaf dat moment was Bolton niet meer te stoppen. Anelka scoorde nog twee keer en zorgde voor de 3-0 eindstand.

Fulham - Wigan was een echt degradatieduel. Fulham bezette de achttiende plaats, Wigan de negentiende. Twintig minuten voor affluiten leek Wigan een schitterende zaak te doen toen Marcus Bent de netten vond. Tien minuten later zette Dempsey echter de 1-1 eindstand op het bord. Beide ploegen komen met deze puntendeling weinig verder.