Analyse KV Mechelen: 'Veel inzet, te weinig punten'

Dirk Pieters
| 0 reacties
KV Mechelen: 'Veel inzet, te weinig punten'
Foto: © SC

* VOORAF KV Mechelen zit opnieuw in de hoogste klasse. Malinwa kende enkele moeilijke jaren, maar sinds de club enkele jaren geleden het roer omgooide gaat het steeds beter en beter met de eersteklasser.

De club hield grote kuis en koos voor jong talent. Vorig seizoen werd het vice-kampioen in tweede klasse en mocht het zo deelnemen aan de eindronde. In de eindronde met KV Kortrijk en streekgenoten Antwerp FC en Lierse SK toonde KV Mechelen zich de sterkste ploeg. Met 16 op 18 verzekerde Malinwa zich van een plaats in eerste klasse.

* DE VERWACHTINGEN

Wat moest men in het begin van het seizoen verwachten van KV Mechelen? Veel mensen zagen de Maneblussers een rustig seizoen draaien in de eerste klasse. Anderen zagen KV Mechelen zelfs stunten in de hoogste klasse, maar ook enkelen vreesden voor een zwaar en moeilijk seizoen. Het clubbestuur bleef met de voeten op de grond en hoopte een rustig seizoen te draaien met hier en daar een uitschieter. Mechelen moest het wel stellen zonder sterkhouders Dhont en Van Zundert. Beide heren verlieten de club tijdens de zomermaanden.

* DE COMPETITIESTART

De competitiestart was dramatisch voor KV Mechelen. Het duurde maar liefst twaalf wedstrijden alvorens Malinwa een eerste keer kon winnen. Enkele gelijke spelen en veel inzet, maar dat was niet voldoende voor de ploeg van trainer Peter Maes. Het werd al snel duidelijk dat KV Mechelen een moeilijk seizoen tegemoet ging. De wil om te winnen was steeds aanwezig in het Veoliastadion, maar er was duidelijk een gebrek aan ervaring en kwaliteit. Pas op speeldag twaalf werd FC Brussels wandelen gestuurd met 4-0. Maar daarvoor was het al kommer en kwel voor KV Mechelen. Met als dieptepunt een 0-4 nederlaag tegen Cercle Brugge. Ook na de overwinning tegen FC Brussels liep het  niet goed. De club slikte enorm veel doelpunten en kon maar één keer meer doelpunten maken dan de tegenstander. Tegen Roeselare won men met 4-3. De laatste wedstrijd voor de winterstop was belangrijk voor KV Mechelen. Het won het degradatieduel tegen STVV met 0-1. Een belangrijke zege voor de nieuwkomer in eerste klasse. 

Ook in de Beker van België was het verhaal van KV Mechelen snel afgelopen. Afgelopen seizoen geraakte KV Mechelen tot in de kwartfinales, maar dit seizoen liep het al snel mis tegen Cercle Brugge. Malinwa kreeg al vrij vroeg in de wedstrijd heel wat treffers om de oren, een kaakslag die het niet meer te boven kwam.
* TOPPERS EN FLOPPERS

In de heenronde kon KV Mechelen rekenen op een sterke Aloïs Nong en Koen Persoons. Beide heren waren goed voor bijna de helft van de doelpunten. Ook Jonas Ivens was meermaals belangrijk voor KV Mechelen. Niet enkel strafschoppen omzetten was de taak van Ivens. Ook achterin was hij meermaals één van de sterkhouders. Voor de floppers moeten we vooral in het doel zoeken. De doelmannen maakten bij KV Mechelen nooit een sterke beurt. Vooral doelman Milos Adamovic liet meermaals een steek vallen. In zijn plaats kwam Kevin Kempeneers, maar ook hij kwam, op uitzondering van een gestopte penalty tegen Standard, nooit echt overtuigend over.

* HOE MOET HET VERDER

KV Mechelen kent een moeilijk seizoen. Kan de club zich in de terugronde nog herpakken? De ploeg van trainer Peter Maes heeft inzet genoeg, maar kan de jonge kern zich toch nog redden? Vooral in eigen huis moet KV Mechelen voor de drie punten gaan. Met de steun van het publiek kunnen de spelers van Malinwa altijd net iets meer. Als de club op verplaatsing af en toe kan stunten, dan moet het behoud mogelijk zijn. Zolang de kopjes van de jonge spelers maar fris zitten. Achterin kan KV Mechelen rekenen op een nieuwe doelman. Olivier Renard komt naar Malinwa. De goalie speelde eerder voor Charleroi, Udinese, Modena, Napoli en Standard. Kan hij voor extra vertrouwen zorgen?

* ANALYSE VAN VOETBALKRANT

Aan inzet zal het zeker niet liggen bij KV Mechelen, maar er moeten dringend punten gepakt worden. De ploeg van Peter Maes moet veel beter kunnen. Daarom dat we ook bij Voetbalkrant.com van mening zijn dat de heenronde niet geslaagd kan genoemd worden. Te weinig punten gepakt en te veel doelpunten geslikt. (AN)

* Score heenronde: 5,5/10.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties