Moeskroen stelt Scifo aan als nieuwe coach

Nico Wieme
| 0 reacties
Moeskroen stelt Scifo aan als nieuwe coach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enzo Scifo is door Excelsior Moeskroen aangesteld als nieuwe trainer. Dat maakte de Waalse club bekend op een persconferentie. Scifo tekende voor anderhalf jaar met een jaar optie. Hij volgt de ontslagen Marc Brys op.

De 41-jarige Enzo Scifo is met Moeskroen aan zijn derde club als coach toe. Hij is de opvolger van Marc Brys die tien dagen geleden werd ontslagen omdat ‘hij niet dezelfde visie deelde als het bestuur’. Scifo heeft een hele tijd moeten wachten op een nieuwe kans om zich te bewijzen als coach. “Ik had het echt niet meer verwacht na al die tijd.”
 
Deal in Valencia
“Vier dagen geleden heeft voorzitter Dufermont mij gebeld. Ik ben dan zelf naar Valencia getrokken om bij hem thuis de deal te beklinken. Dit is een opluchting. Ik denk dat een club als Moeskroen mij moet liggen”, zegt Scifo. “Ik heb een paar jaar kunnen leren als coach maar nu ben ik er mentaal klaar voor. Het is mijn bedoeling om aanvallend te voetballen. Ik wil ook weer spelvreugde in de groep brengen.” Scifo trainde eerder Charleroi en Tubeke.
 
Loopbaan
De Belg met Italiaanse roots was een van de beste Belgische voetballers: hij speelde 84 keer voor de Rode Duivels en nam deel aan vier wereldkampioenschappen. Als Anderlechtspeler won hij in 1984 de Gouden Schoen. Latere clubs waren Inter, Bordeaux, Auxerre, Torino en Monaco. In 2001 sloot hij zijn spelerscarrière af in Charleroi en probeerde hij het er meteen als trainer. Hij bleef er iets meer dan een jaar. Eind 2004 werd hij trainer bij tweedeklasser Tubeke, maar ook dat avontuur duurde slechts een goed jaar.
 
Goede keuze
Technisch directeur Gil Vandenbrouck denkt dat Moeskroen een goede keuze heeft gemaakt. “Enzo Scifo heeft alles om te slagen als trainer in België”, zegt hij. “Scifo heeft de voorzitter kunnen overtuigen en dat wil al wat zeggen. Bovendien is hij een van de grootste namen uit het Belgische voetbal. Zijn loopbaan als coach is niet indrukwekkend, maar hij heeft toch wat ervaring opgedaan. We wilden vooral een Belgische coach. Scifo heeft veel charisma en hij staat ook voor offensief voetbal. Hij is gemotiveerd om te tonen dat hij het wel kan maken op het hoogste niveau.”
 
Probleem
Het enige probleem dat zich stelt is dat Scifo niet in het bezit is van een pro-licence-trainersdiploma. Moeskroen probeert nu een creatieve oplossing te bedenken om dat euvel te klaren. Het aanstellen van een hulpcoach met zo’n diploma is een mogelijkheid. Ook Cercle Brugge (Glen De Boeck) en Dender (Johan Boskamp) zijn in dat geval.
 

Biografie van Enzo Scifo
Geboren: 19/02/1966 in La Louvière
Clubs als speler:
 
1982-1987 Anderlecht
1987-1988 Inter (Ita)
1988-1989 Bordeaux (Fra)
1989-1991 Auxerre (Fra)
1991-1993 Torino (Ita)
1993-1997 Monaco (Fra)
1997-2000 Anderlecht
2000-2002 Charleroi
 
Clubs als trainer:
 
2001-2002 Charleroi
2004-2006 Tubeke
2008-2009 Moeskroen
 
Andere:
 
4 WK's gespeeld (1986-1998)
Gouden Schoen in 1984
Vier landstitels met Anderlecht
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties