De Keersmaecker gelooft in medaille voor beloften

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De Keersmaecker gelooft in medaille voor beloften
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

François De Keersmaecker, de voorzitter van de Belgische voetbalbond (KBVB) ziet het jaar 2008 positief tegemoet. Hij gelooft in een medaille voor de voetbalbeloften op de Olympische Spelen in Peking.

"We doen voor het eerst in tachtig jaar nog eens mee aan de Olympische Spelen met ons voetbalelftal en dan moet je er alles aan doen om iets te winnen. Volgens mij kunnen we dat. We hebben zelfs een grote kans om een medaille te pakken", aldus François De Keersmaecker in de krant Gazet van Antwerpen.

"Onze Olympische ploeg is praktisch de A-kern", gaat de bondspreses verder. "Bij de andere landen is dat niet het geval. Toch is er ook een gevaar. De Olympische Spelen zijn zwaar en zeker niet de meest optimale voorbereiding op de WK-voorronde."

De Keersmaecker vindt dat de Spelen de WK-voorbereiding niet mag hypothekeren. Bij het opmaken van de WK-kalender wil de voorzitter dan ook vrijaf krijgen op de eerste speeldag in september. De Keersmaecker hoopt dat de Rode Duivels dit jaar weer op het juiste spoor raken en dat de doorbraak van de nieuwe generatie mag gevierd worden. Met topaffiches tegen Frankrijk en Italië en met het publiek achter zich, ziet de bondsvoorzitter mogelijkheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties