Eerbetoon voor Mia Hamm

viki meeuwis
| 0 reacties
Eerbetoon voor Mia Hamm
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Verenigde staten start in 2009 de nieuwe profcompetitie voor vrouwen. De Women’s Professional Soccer Competition zal met 8 ploegen van start gaan.

Deze week is het nieuwe logo voorgesteld en het is een eerbetoon geworden aan de beste speelster uit de geschiedenis van het Amerikaanse vrouwenvoetbal, Mia Hamm. In het logo van de nieuwe competitie is namelijk het silhouet van Hamm verwerkt.
 
Marial Margret Hamm werd in 1972 geboren in Selma in Alabama. Op haar vijftiende debuteerde ze bij de Amerikaanse nationale ploeg. Hamm werd een van de allereerste professionele speelsters in het vrouwenvoetbal. Ze verzamelde maar liefst 276 cap voor haar land tussen 187 en 2004. In al deze interlands maakte ze maar liefst 158 doelpunten, een record in zowel het mannen- als het vrouwenvoetbal. Ze werd 2 keer wereldkampioen in 1991 en 1999 en pakte goud op de Olympische Spelen van 1996 en 2004.
 
Mia Hamm werd in 2000 als één van de enige twee vrouwen op de lijst van 100 beste voetballers in de 20ste eeuw gezet door Pélé.
 
Ze richtte ook de Mia Hamm foundation op die zich inzet voor de rechten van vrouwen in de sport en voor de strijd tegen beenmergkanker. Dat is de ziekte waardaan ze haar broer verloor in 1996. 

Auteur: Kevin Van Hooydonck
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties