Koeman en Valencia verder in Copa

Ronny anthonis

Valencia heeft zich nipt geplaatst voor de volgende ronde van de Copa del Rey. Slachtoffer was Atletico Madrid dat wel won met 3-2 op eigen veld maar Valencia kon in de heenronde met 1-0 winnen.

Valencia leek al na twintig minuten klaar voor de slachtbank nadat eerst Miguel zijn eigen doelman verschalkte en even later Sergio Agüero op aangeven van Forlan de Madrilenen op rozen zette. Nog voor de rust stonden de bordjes evenwel weer in evenwicht. Weer een eigen doelpunt, maar dan deze keer aan de overkant, van Cléber Santana zorgde voor aansluiting en virtuele winst voor Valencia. Juan Mata bracht de mannen van Koeman nog voor de rust in een ideale positie door de gelijkmaker te scoren.

Atletico moest op dat punt nog tweemaal scoren om zeker te zijn van de volgende ronde in de Spaanse Beker. Carlos Valera bracht met de 3-2 nog even hoop maar tevergeefs. Even voor zijn treffer trof Forlan nog de paal.

In het andere duel werd de partij beslist in het voordeel van Getafe. De finalist van vorig jaar gaat door ten koste van Real Mallorca. Esteban Granero zorgde voor het enige doelpunt.

Barcelona neemt het vanavond in eigen huis op tegen Villarreal. De heenwedstrijd eindigde op 0-0.
ook Racing Santander -  Athletic Bilbao staat nog op het programma vanavond, hier eindigde de heenwedstrijd op 0-2 in het voordeel van Santander.