Zé Roberto wil carrière beëindigen in Amerika

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zé Roberto wil carrière beëindigen in Amerika
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De avonturen van Zé Roberto op de Duitse velden zijn stilaan ten einde. De Braziliaanse routinier van Bayern München wil zijn carrière gaan afsluiten in de Verenigde Staten.

"Ik speel al te lang in Europa. Ik heb al contact gehad met een Amerikaanse club en misschien is dat wel iets voor 2009", zegt de Braziliaan in het Duitse sportblad Kicker. Ook vorig seizoen maakte de voormalige international al een uitstapje buiten Europa toen hij in eigen land voor FC Santos ging voetballen. Aan die tijd heeft hij overigens heel goede herinneringen overgehouden.

"Bij Santos speelde ik op de positie van spelmaker. Het was één van mijn beste seizoenen in mijn carrière. Ik voetbalde veel meer voorin, een beetje zoals Diego bij Werder Bremen", aldus Zé Roberto. Hij voegde er ook meteen aan toe dat zijn iets meer defensievere rol bij Bayern München hem niet echt stoort.

Zé Roberto speelde in zijn carrière vier seizoenen lang voor Bayer Leverkusen en verkaste vervolgens naar Bayern München. Voor die club speelde hij ook al 128 competitieduels. Zé Roberto is ook 84-voudig Braziliaans international.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties