Wedstrijdverslagen 3 prov A.O-Vl van de 25ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

De leider FC.Zelzate had het erg moeilijk op het terrein van Hansbeke, maar de drie punten haalde ze binnen. Hun naaste achtervolger en tevens dorpsgenoot SLV moest een punt laten in eigen huis tegen Maria-Aalter.

Wippelgem - Zeveren 0-6

In een open eerste helft kon geen beide ploegen scoren, wat er gebeurde in de tweede helft is nog een raadsel want toen kwamen maar liefst zes doelpunten uit de lucht vallen voor de bezoekers. Men zou kunnen denken dat Wippelgem niet meer op het terrein stond, Van Parijs nam twee goals voor zijn rekening in de 47' en 83', dat dit zijn ploeggenoot ook De Wulf scoorde in de 54' en de 73', de andere doelpunten werden gemaakt door Baseyn en Naert, eindstand 0-6.

Belzele - Bassevelde 1-3

De thuisploeg pakte met een goed eerste uur uit al in de 6' stonden ze 1-0 voor een doelpunt van Temmerman, nog voor rust konden de bezoekers gelijkmaken via Verhaegen 1-1 (21'). Naar het einde toe van partij zakte de thuisploeg fysiek door de modder, in de 80' maakte Robaeys er 1-2 van negen minuten later tekende Kerckaert  een derde treffer aan 1-3 de eindstand.

Vinkt - St.Kruis Winkel 1-1

Elke ploeg nam een helft voor hun rekening het was de thuisploeg die op het halfuur op winst kwam via Verhaege 1-0, maar verzuimde de score te verdubbelen. St.Kruis Winkel kwam in de tweede helft sterker opzetten maar voor de verdiende gelijkmaker moesten ze wachten tot in de 85' Van Geysen zorgde ervoor, eindstand 1-1.

Exc.Mariakerke - Knesselare 2-2

Het was een evenwichtige partij op een zeer moeilijk bespeelbaar terrein, beide ploegen waren dan maar best tevreden met de puntendeling. Het was elk om beurt om te scoren, in de 8' 0-1 via Hautekier en op het halfuur was alles over te doen het werd 1-1 door Bogaert. De andere twee goals vielen in de tweede periode Van Cauteren 1-2 en Cornelis pakte het ene punt mee naar Knesselare 2-2 de eindstand.

FC.Kleit - St.Muide 1-2

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd met enkele goede kansen na de eerste treffer van Diet in de 20', maar lieten een tweede doelpunt onbenut. Op het halfuur kon Van Damme de bordjes in evenwicht brengen 1-1, op het uur kwamen de bezoekers sterk opzetten en de derde in de klassering ging met een gevleide winst huiswaarts 1-2 via Van Steenkiste tevens de eindstand.

KFCO.Gent - Poesele 3-1

KCFO.Gent heeft zijn up en down de ene week met winst afsluiten en de andere met verlies of een gelijkspel. In eigen huis zijn ze niet te houden nu was Poesele een vogel voor de kat, een technisch goed georganiseerd
team die met Mokio in de basis begon, hij was het die de weg naar het doel vond in de 22' 1-0 tevens de ruststand. Na de pauze verdubbelden ze de score in de 49' via Van Der Wee, op het uur konden de bezoekers de aansluitingstreffer maken die werd opgetekend door Cornelis, maar naar het einde toe deed Avtaev de deur dicht met een derde treffer voor KFCO.Gent, eindstand 3-1.

SLV.Zelzate - Maria Aalter 1-1

De co-leider kwam niet verder dan een gelijkspel tegen rode lantaarn Maria Aalter, die verrassend een punt nam, SLV kreeg wel hulp van De Baere om op voorsprong te komen (own-goal) 1-0. Zeven minuten later was de zucht van verlichting daar voor de titelkandidaat toen Cortier de 1-1 op het bord kon prikken. In een zwakke tweede helft kon geen van beide nog een doelpunt versieren, eindstand 1-1.

Hansbeke - FC.Zelzate 2-3

In een aangename partij die een sensationele voetbal bracht waarin de leidersploeg al aan de rust 2-0 achterstand aankeek, met doelpunten van Van Ooteghem (24') en De Jaeger (26'). Na de koffie zat het de bezoekers niet mee want Hautekiet werd vervroegd naar de kleedkamer gestuurd (2 gele kaarten), dan maar met tien proberen sterhouder Longueville scoorde in de 49' de aansluitingstreffer 2-1, de druk op het doel van Hansbeke bleef aanhouden op zoek naar de gelijkmaker, die kwam er in de 73' via Van Laere 2-2. Maar in de allerlaatste minuut konden de kanaaljongens toch een zege uit de brand slepen het werd 2-3 via Longueville, die na het affluiten op handen werd gedragen, eindstand 2-3