FIFA laat de zaak-Taylor nu toch voor wat het is

Mathias Dumarey
| 3 reacties
FIFA laat de zaak-Taylor nu toch voor wat het is
Foto: © SC

De wereldvoetbalbond FIFA zal nu toch niet langer meer aandringen bij de Engelse voetbalbond (FA) om Birmingham-speler Martin Taylor zwaarder te straffen voor zijn tackle op Eduardo Da Silva. De FIFA neemt zijn uitspraak van eerder vandaag terug.

Vandaag had de FIFA nog aangedrongen bij de FA om Martin Taylor zwaarder te straffen. Nauwelijks enkele uren later neemt de wereldvoetbalbond die uitspraak al terug.

"Die uitspraak was onjuist. Volgende maand is er overleg tussen de FIFA en de FA, maar dat zal om een discussie gaan over disciplinaire maatregelen in het algemeen en niet over de zaak-Taylor", aldus Andreas Herren, een woordvoerder van de FIFA.

Eind februari brak Arsenal-aanvaller Eduardo Da Silva zijn kuitbeen en enkel na een drieste tackle van Birmingham-speler Taylor. De Kroatische aanvaller kan pas ten vroegste in oktober weer voetballen en mist dus het Europees kampioenschap. FIFA-voorzitter Sepp Blatter riep eerder al op om spelers die zware blessures veroorzaken veel harder te sanctioneren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties