Analyse Spannende strijd voor Europa en tegen degradatie

Nico Wieme
| 1 reacties
Spannende strijd voor Europa en tegen degradatie
Foto: © SC

De top zes in Duitsland leed collectief puntenverlies op de 26ste speeldag. Een andere opvallende vaststelling is dat van de laatste zes alleen Hansa Rostock verloor.

Voor de top van het klassement was de 26ste speeldag in de Bundesliga een maat voor niets. De eerste drie, Bayern München, Hamburg SV en Schalke 04, speelde gelijk. De nummers vier en vijf, Bayer Leverkusen en Werder Bremen, verloren zowaar en de nummer zes, VfB Stuttgart kwam ook al niet verder dan een gelijkspel.
 
Staart snoept top punten af
Opvallend in de resultaten van de topploegen is dat vier van de zes teams punten lieten liggen tegen degradatiekandidaten. Het is duidelijk dat de staart van het klassement zich begint te roeren. Dat de punten behaald worden tegen de topteams, is op zijn minst eigenaardig te noemen. De competitie bevindt zich in een fase waarin de prijzen verdeeld worden en dan mag je wel van de ploegen met Europese ambities verwachten dat ze geen punten laten liggen tegen de kleintjes.
 
Bayern München verspeelde twee punten in de Beierse derby op het veld van FC Nürnberg. De thuisploeg was op voorsprong geklommen, maar uitgerekend de gecontesteerde Lukas Podolski bezorgde Bayern nog een punt. Een gelijkaardig scenario was weggelegd voor Hamburg tegen die andere bedreigde ploeg, Arminia Bielefeld. Markus Bollmann schoot diep in de tweede helft Arminia op voorsprong, gelukkig voor HSV kon Paolo Guerrero nog een punt uit de brand slepen. Schalke 04 kwam dan weer niet verder dan een brilscore bij Karlsruhe SC, al was de opdracht voor de Koningsblauwen een stuk moeilijker dan de die van de top twee.
 
Werder Bremen liet het in het eigen Weserstadion helemaal afweten tegen het MSV Duisburg van Manesseh Ishiaku. De Nigeriaanse Belg bracht zijn ploeg kort voor de pauze 0-2 voor. Diego kon nog milderen, maar verder dan de aansluitingstreffer geraakte de thuisploeg niet. Bayer Leverkusen had dan weer een moeilijkere opdracht. Het verloor op eigen plein van Eintracht Frankfurt, op Wolfsburg na dé ploeg van de tweede ronde. Eintracht is in volle rush naar een Europees ticket. Nog twee punten scheiden de ploeg van Werder Bremen.

Spannende strijd om Europa
De strijd om Europees voetbal blijft ongemeen spannend. Acht ploegen – als we aannemen dat Bayern kampioen wordt – strijden om twee Champions League- en twee UEFA Cuptickets. De zesde in de stand mag naar de Intertoto. Het puntenverschil tussen de tweede, Hamburg, en de negende, Karlsruhe SC, bedraagt negen punten. Met nog acht speeldagen voor de boeg is alles nog mogelijk.
 
Met vijf voor drie plaatsen in tweede liga
In de staart van de rangschikking zullen vijf teams onder elkaar moeten uitmaken welke drie naar de tweede Bundesliga degraderen. Het verschil tussen de veertiende, Hansa Rostock, en de laatste, FC Nürnberg, is amper vier punten. MSV Duisburg en Energie Cottbus zijn de winnaars van de voorbije speeldag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties