Rijkaard denkt niet ontslagen worden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Rijkaard denkt niet ontslagen worden
Foto: © SC

Frank Rijkaard staat vanavond voor een belangrijke wedstrijd als coach van FC Barcelona. De Spaanse kampioen neemt het op tegen Schalke 04 in de kwartfinale van de Champions League. Wordt het de laatste match van de Nederlander als trainer?

Gisteren gaf technisch directeur Txiki Beguiristain al aan dat FC Barcelona in een crisis zit. Hij haastte zich wel om te melden dat trainer Frank Rijkaard niet moest vrezen voor een tussentijds ontslag, maar dat op het einde van het seizoen pas alles zal geëvalueerd worden.

Frank Rijkaard deed er op de persconferentie in Gelsenkirchen alles aan om de druk van zichzelf en de spelersgroep weg te halen. "Dit is een wedstrijd als een andere. Ik snap dat er vragen zijn over wat er ons overkwam vorig weekend tegen Betis Sevilla (3-2-nederlaag en Barcelona stond 0-2 voor, red). 

Rijkaard gelooft rotsvast in een kentering. "We mogen onze stijl niet verloochenen. Als we collectief spelen, kunnen we iedere tegenstander een hele wedstrijd lang domineren. Ik verlies geen tijd met na te denken of ik nu mijn ontslag moet geven. Dat de fans gefrustreerd zijn, motiveert ons om hier de puntjes op de i te zetten", besluit Rijkaard.

Barcelona zal het vanavond wel moeten stellen zonder Lionel Messi, Deco en Ronaldinho. Alledrie zijn ze geblesseerd al weet niemand hoe ernstig de kwetsuur van laatstgenoemde is. Mogelijk moet ook nog Samuel Eto'o afhaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties