Wedstrijdverslagen 3 prov B.O-Vl van de 27ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

De top twee laten belangrijke punten liggen. Beervelde verloor in eigen huis tegen Windeke en St.Denijs ging onderuit op het veld van Zaffelare. Onderaan de klassering wonnen T.Melle en Serskamp hun wedstrijd maar blijven angstig uitkijken wie zo zakken.

Beervelde - Windeke 0-3

De thuisploeg kwam nauwelijks in het stuk voor. Het Windeke die in de 13' op voorsprong kwam via Seeuws. Toch was de druk op het doel van Beervelde groot. Op het halfuur kon Hofman de score verdubbelen.

Na de rust miste de leiders nog een strafschop om de aansluitingstreffer maken. En daardoor kon Windeke op de counter beginnen spelen. De maker van de tweede goal tekende ook het derde doelpunt aan 0-3 de eindstand.

Zaffelare - St.Denijs 3-0

Een snelle start van Zaffelare het was Tom Thomas die vader Dirk op wegzette naar de 1-0 al in de eerste minuut.

Na de rust ontwikkelde St.Denijs veel druk op het doel van de thuisploeg maar zonder succes. Het was Bracke die voor Zaffelare de zekerheid  bezorgde met in vijf minuten tijd twee doelpunten maakte 3-0 de eindstand.

C.Melle - Oordegem 4-2

Oordegem liep vlot uit met een doelpunten van Van Schandevijl en Van De Velde 0-2 bij de rust.

In de tweede periode kraakte de bezoekers toen twee spelers werden uitgesloten. Dit was dus een vrijgeleide voor de thuisploeg om Oordegem KO te zetten. De doelpunten waren van Jolie, Raymond, De Meulemeester en Baczkowski, eindstand dus 4-2.

Heikant - Laarne Kalken 1-1

In een gesloten eerste helft kon De Rouck in de 35' Laarne Kalken op voorsprong schieten. Nog in de eerste helft hadden beide ploegen kansen maar het bleef 0-1.

Na de pauze het zelfde spelbeeld maar de kansen werden niet benut. Maar de verlossende gelijkmaker kwam er in de 82' toen Dhollander door de bezoekende verdediging kon walsen en er 1-1 kon maken tevens de eindstand.

Overmere - T.Melle 1-2

De bezoekende ploeg kreeg wel de volle buit mee maar konden zich niet veilig stellen voor behoud. Het kwam al in het eerste kwartier op achterstand via De Lausnay. Nog voor de rust kon De Vleesschauwer de bordjes in evenwicht brengen 1-1.

Telstar Melle knokte in de tweede helft voor winst. Maar het was tegen het eindsignaal dat ze toch konden de zege uit de brand slepen. Het doelpunt werd gescoord door Van Den Bossche in de 88' 2-1. Maar T.Melle is al zo goed als zeker van de degradatie, eindstand 1-2.

Moortsele - Zwijnaarde 2-3

Het waren de bezoekers die snel de wedstrijd in handen nam. Met doelpunten in de eerste helft van D.Boone (20') en Y.Boone (50') 0-2 aan de rust.

In de tweede periode kwam de thuisploeg de aansluitingstreffer maken via Quatacker 1-2. Maar Zwijnaarde die werd terug waker na dit doelpunt, kort voor de 1-3 trof de thuisploeg nog de deklat.

Maar tot doelpunten kwamen ze niet, er viel nog een doelpunt aan de overzijde 1-3 van Ayed. Toch kon Moortsele terug aansluiting krijgen in de slotminuut via Tjampens maar een gelijkspel zat er niet meer in, eindstand 2-3.

Azalea - Serskamp 2-3

De thuisploeg was het noorden kwijt De Schaepmeester strafte een defensieve fout af en scoorde 0-1 (21'). De inzet van Azalea daarna was indrukwekkend, ze konden de gelijkmaker op het neer zetten 1-1 via Verstraete.

Maar Serskamp kon rekenen op een goede De Schaepmeester die de 1-2 kon scoren. De druk op het doel van de thuisploeg was groot en Verhelst gaf de doorsteek in 85' 1-3. Nog in blessuretijd kon Preys de eindstand vastleggen 2-3.

VSV.Gent - Heusden 1-0

Doelman Simoens redde bijna in zijn eentje drie punten voor de thuisploeg in een matige partij. Maar VSV.Gent kwam in de eerste helft via een goal van Den Dooven op voorsprong 1-0.

Na de rust een evenwichtige wedstrijd die langs beide zijden geen doelkansen meer opleverde, eindstand 1-0.