'Jol eerste kandidaat om Van Gaal op te volgen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Jol eerste kandidaat om Van Gaal op te volgen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens de krant Algemeen Dagblad is Martin Jol de eerste kandidaat om Louis Van Gaal op te volgen bij AZ Alkmaar. Het ziet er naar uit dat de flamboyante coach na dit seizoen de AZ-deur zal toetrekken.

AZ Alkmaar zal wel moeten afrekenen met de concurrentie van het Engelse West Ham United. The Hammers hebben Alan Curbishley nog niet ontslagen maar zijn C4 hangt wel al in de lucht van Upton Park. 

Martin Jol werd vorig jaar in oktober ontslagen bij Tottenham Hotspur na een teleurstellende competitiestart. Hij was vier jaar in dienst op White Hart Lane maar kon de ambities van de club, het halen van de Champions League, niet waarmaken. Hij had bij Tottenham nog een contract tot het einde van volgend seizoen lopen.

Jol werd sindsdien gelinkt aan PSV Eindhoven dat later voor Huub Stevens koos en aan Birmingham City, maar die opteerden voor Alex McLeish. Jol had beide teams laten verstaan niet geïnteresseerd te zijn. AZ heeft zich ondertussen neergelegd bij het feit dat het Louis Van Gaal niet zal kunnen houden op het einde van het seizoen. De trainer heeft enkele aanbiedingen op zak uit het buitenland. Hij zou Hugo Sanchez kunnen opvolgen als bondscoach van Mexico maar ook Schalke zou geïnteresseerd zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties