Namen maatje te klein voor KVK Tienen

filip broos

Een Namen dat gedurende de eerste 20 minuten goed voor de dag kwam verloor uiteindelijk van KVK Tienen met 1-4, al had de score nog hoger kunnen oplopen.

Namen begon goed aan de wedstrijd en Tienen kwam moeilijk in de wedstrijd. Namen kreeg meteen ook kansen en de grootste werd ook meteen afgemaakt. Beersaerts bracht de bal voor tot bij de vrijstaande Sbaa die kalm met zijn veertiende van het seizoen namen op voorsprong bracht, 1-0.

Tienen probeerde en kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd, op het half uur schoot Belme overhoeks de gelijkmaker binnen aan de 2e paal na een voorzet van Lacroix, 1-1. De suikerjongens hadden nu de wedstrijd in handen en Namen wes even de kluts kwijt, enkele minuten later was het alweer prijs voor Tienen, een simpele counter via de sterke Vanhees die opnieuw Belme bediende en deze laatste deed zijn trucje nog eens over en knalde de bal binnen, 1-2. De suikerjongens bleven nu komen en op een schot van De Pauw had thuisdoelman Couchie alle moeite om de bal in hoekschop te verwerken. Dit was slechts uitstel van executie want na opnieuw een voorzet van Lacroix sprong Konon hoger dan de doelman en scoorde, 1-3. Wedstrijd gespeeld nog voor de rust.

De tweede helft was nog maar juist bezig toen Vandecauter de aanstormende Lacroix op weg zette naar doel, deze laatste aarzelde even, wat de thuisdoelman in verwarring bracht en deze een fout beging in de zestien, strafschop en rode kaart. Namen moest met tien verder en zo kwam reservedoelman Habran voor de taak te staan om meteen een penalty te stoppen. Maar tegen de penalty van Belme had hij geen verhaal, meteen Belme's 3e doelpunt van de avond en 1-4 voor KVK Tienen.

Bij de thuisploeg gingen de kopjes nu helemaal omlaag en zij brachtten nog weinig gedurende de rest van de wedstrijd, zo ging een schot van Sbaa over de deklat. Tienen bleef nu goed combineren maar de suikerjingens vergaten de score uit te diepen. Zo ging Belme voor zijn vierde van de avond toen hij de bal beter had kunnen afspelen aan een vrijstaande ploegmaat. Habran voorkwam erger voor zijn ploeg want op schoten van Vanarwegen, Da Silva en Vandecauter had de ex-standardman reddingen in huis waardoor de score beperkt bleef tot 1-4. Een tweede strafschop voor Tienen werd niet gefloten, Boukamir trok Vanarwegen onderuit in de zestien maar de scheids gebaarde van kromme haas.

Namen verloor deze wedstrijd nadat ze goed aan de match waren begonnen maar waar na de gelijkmaker de ploeg ineenzakte als een pudding. KVK Tienen is na deze overwinning nu helemaal zeker van een verlengd verblijf in tweede nationale. Voor de suikerjongens rest er nog één wedstrijd, de thuiswedstrijd tegen Tubize.