Symbolische machtsoverdracht in de maak

Philippe Crols
| 0 reacties
Symbolische machtsoverdracht in de maak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München kan dit weekend kampioen worden, maar daar zijn wel een paar voorwaarden aan gekoppeld. Eerst en vooral moet het zelf winnen en vervolgens mogen de concurrenten dat niet doen. Ook onderaan blijft het spannend zoals u weet.

Bayern kan titel pakken tegen Stuttgart
Bayern weet voor aanvang van de wedstrijd tegen Stuttgart of het kampioen kan worden of niet. De partij tegen de regerende landskampioen is voor zondag. Op zaterdag komen de dichtste concurrenten, Werder Bremen en Schalke 04, in actie.

Schalke 04 speelt op bezoek bij Hamburger SV. De inzet is de derde plaats. Hamburg heeft maar drie punten minder dan Schalke, maar de ploeg uit Gelsenkirchen kan HSV wel helemaal uittellen in de strijd om de Champions League plaatsen.

Werder Bremen speelt ook op verplaatsing. Tegenstander van dienst is Karlsruhe. Dat won zijn vorige partij wel, maar zakte toch voor het eerst sinds heel lang naar de rechterkolom.

Als Schalke niet wint en Bremen verliest dan kan Bayern zondag mits winst kampioen worden, uitgerekend tegen de huidige landskampioen die nog volop in strijd is om een Europees ticket.

Ook Leverkusen wil nog graag Europa in. Deze zondag komt het in eigen huis uit tegen Wolfsburg. Als het team van Magath kan winnen komt het tot op een punt van Bayer.

Aantal teams met mes op de keel
Het aantal speeldagen begint te minderen, maar de degradatiestrijd zal mogelijk tot op het laatste moment duren. Tussen de laatste vijf teams gaapt er amper een kloof van vier punten.

Een zege zou dus nog eens goed doen, zeker voor rode lantaarn Duisburg. Dat team kan in Bochum opnieuw rekenen op topschutter Ishiaku. Voor Bochum staat er niets meer op het spel.

Nürnberg kon vorige week de rode lantaarn doorgeven na winst in een inhaalwedstrijd tegen Wolfsburg. Toch zal de ploeg van Koller en co ook dit weekend punten moeten pakken. Het ontvangt namelijk concurrent Bielefeld. Arminia heeft een voorgift van twee punten op Nürnberg.

Nog zo'n rechtstreeks duel is Cottbus - Rostock. Rostock staat met 27 punten op een degradatieplaats. Cottbus is met 29 punten voorlopig 14de, maar nog lang niet gered. Het kan zaterdag wel een hele grote stap richting behoud zetten.

Ten slotte zijn er nog twee wedstrijden. Op vrijdag openen Dortmund en Frankfurt de speeldag. Dortmund probeert de verloren bekerfinale door te spoelen, Frankfurt wil gewoon een mooi seizoenseinde.

Hannover ten slotte krijgt HBSC dan weer over de vloer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties