Rangers onterecht naar de finale

Dirk Pieters
| 15 reacties

Fiorentina mag een kruis maken over de droom van de Uefa Cup-finale. De Italiaanse club verloor met strafschoppen van de Glasgow Rangers. Fiorentina was 120 minuten de betere ploeg, maar vergat het af te maken.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk welke ploeg op zoek ging naar een doelpunt. De thuisploeg nam meteen het initiatief, maar echte grote kansen waren er in de beginfase niet te noteren. De bezoekers lieten de Italiaanse ploeg komen, maar Mutu en Co kregen de bal niet tegen de netten. Pas na een half uur spelen diende zich een grote kans aan, maar Mario Santana rondde af met een te zwak hakje.

La Viola zetten het team van Walter Smith na de rust steeds meer en meer onder druk. Tomas Ujfalusi was dicht bij een treffer, maar zijn halve volley vloog net over de lat. Ook de ingevallen Vieri kreeg een enorme kans, maar ook hij liet deze onbenut. Fiorentina behield het meeste balbezit, maar scoren wou maar niet lukken. De voorzetten kwamen langs alle kanten, maar nooit kwam het verlossende doelpunt.

In de verlengingen bleef Fiorentina op zoek gaan naar dat verlossende doelpunt, maar het wou maar niet lukken. Mutu, Vieri, ... allemaal kregen ze de bal niet tegen de netten en zo bleef het 0-0. De bezoekers kregen nog één kansje, maar Frey stond op de goede plek om de anders onverdiende treffer te stoppen. Strafschoppen moesten gerechtigheid brengen, maar ook dat gebeurde niet. De Schotse ploeg won de strafschoppenreeks en mag zich klaarmaken voor de finale in Manchester.