IFK Göteborg keert het tij en wint

viki meeuwis

In Zweden werd woensdag en donderdag de tiende speeldag in de Allsvenskan afgewerkt.

Voor deze match kende Hammarby nogal wat problemen op het gebied van doelpunten maken. Het ziet er naar uit dat die eindelijk voorbij zijn. Hammarby won de derby tegen Djurgården met 0-2 op Råsunda. Paulinho had Hammarby op het uur al op voorsprong gebracht. Erkan Zengin kon zich op de flank vrijspelen en de bal richting doel geschoten, keeper Pa Dembo Touray moest de bal afweren. Paulinho dook op en schoot de bal in de rebound alsnog in doel.
De match liep al naar de toegevoegde tijd toe toen Charlie Davies de eindstand op 0-2 bracht. Paulinho, die al een hele wedstrijd lang goed samenwerkte met Davies kon de bal naar Davies spelen die de bal hard binnentrapte.

Djurgården - Hammarby 0-2
Doelpunten: Paulinho (’58 ; 0-1), Charlie Davies (’89 ; 0-2)
Gele kaarten: DIF: Nebojsa Marinkovic, Lance Davids, Jan Tauer, HIF: Charlie Davies
Scheidsrechter: Jonas Eriksson
Toeschouwers: 20 346

Göteborg zit in een goede fase en wel zodanig dat ze erin slaagden om een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 winst tegen Kalmar. In de eerste helft was het een uiterst tam Göteborg dat zag hoe Patrik Ingelsten al na zeven minuten de bezoekers op voorsprong kon brengen. Net voor de rust kon Cesar Santin de voorsprong vergroten toen hij alleen voor doel kwam. Na de rust leek er een heel ander Göteborg op het veld te staan want Wallersted slaagde erin om binnen de drie minuten twee doelpunten te scoren. De eerste goal kwam er na een pass van Tobias Hysén, de tweede op aangeven van Adam Johansson. Beide ploegen stonden nu gelijk. Het was Gustav Svensson die met nog een half uur te gaan de eindstand op 3-2 vastlegde.

IFK Göteborg - Kalmar FF 3-2 (0-2)
Doelpunten: Patrik Ingelsten (‘7 ; 0-1), César Santin (’39 ; 0-2), Jonas Wallerstedt (’52 ; 1-2), Jonas Wallerstedt (’55 ; 2-2), Gustav Svensson (’60 ; 3-2)
Gele kaarten: IFK: Adam Johansson, Sebastian Eriksson, KFF: Marcus Lindberg
Scheidsrechter: Stefan Johannesson
Toeschouwers: 12 473

AIK speelde uit bij nieuwkomer en rode lantaarn Norrköping. De thuisploeg stond na negen wedstrijden nog steeds zonder winst en ook na de match tegen AIK bleef de teller op de nul staan. AIK had de match al in de eerste helft kunnen beslissen want zowel Kenny Pavey als Patrik Karlsson speelden goed naar voor en konden een aantal keren uithalen. Het was na een goede pass van Karlsson dat Thomas Magnusson de bal probeerde weg te werken wat niet helemaal lukte. De bal kwam bij Dulee Johnson terecht die de 0-1 op het scorebord zette. Ten minuten na de rust kon Daniel Mendes de bal binnenwerken na een vrije trap van Jorge Ortiz. Norrköping kreeg nog een kans na hands van Mats Rubarth. Dat leverde de thuisploeg een strafschop op die door Kevin Amuneke in doel werd getrapt.

IFK Norrköping - AIK 1-2 (0-0)
Doelpunten: Dulee Johnson (’46 ; 0-1), (56) Daniel Mendes (’56 ; 0-2), Kevin Amuneke (’75 ; 1-2)
Gele kaarten: Michael Blomberg, AIK: Daniel Tjernström, Mats Rubarth
Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt
Toeschouwers: 13 784