Anderlecht stelt 2e plaats veilig, Club eert Sterchele met zege

Anthony Van der Planken
| 6 reacties

Anderlecht heeft zaterdagavond met een 1-2 zege op het veld van Bergen de tweede plaats veilig gesteld, maar dat was slechts bijkomstig. Alle ogen waren immers gericht op het Jan Breydelstadion, waar in stijl werd afgenomen van François Sterchele.

90 minuten lang een krop in de keel en tranen in de ogen. Dat is de beste omschrijving van de wedstrijd tussen Club Brugge en Westerlo. Na een indrukwekkende You'll never walk alone startten de spelers tegen hun zin aan de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 4-0 voor blauw-zwart, met twee doelpunten van Wesley Sonck, ééntje van Ivan Leko en eentje van Brecht Capon. Bij elk doelpunt lieten de spelers hun tranen de vrije loop, het publiek zong Sterchele olé olé.

Club Brugge kon nog naast Anderlecht komen, maar niemand in Jan Breydel die na de wedstrijd naar de uitslag van Anderlechts partij op het veld van Bergen informeerde. Veel belang had dat ook niet, want paars-wit won met 1-2. Vlceck en Van Damme brachten Anderlecht 0-2 voor, Dalmat maakte in de blessuretijd nog de 1-2.

Moeskroen klopte thuis Germinal Beerschot met 1-0. Custovic scoorde vijf minuten voor tijd de 1-0. Cercle Brugge was zo al zeker van zijn vierde plek, maar won ook zelf met 1-3 in Charleroi.

KV Mechelen - Sint-Truiden was een spektakelpartij, met 2-3 als einduitslag. AA Gent haalde stevig uit op Dender: 0-3. Lokeren won thuis met identieke cijfers van Roeselare.

Racing Genk - Standard ten slotte werd 0-2, met doelpunten van Mbokani en Jovanovic. Die laatste moest de topschutterstitel uiteindelijk wel aan Charleroi - spits Akpala laten.