Birmingham en Reading winnen, maar degraderen

Philippe Crols
| 0 reacties
Birmingham en Reading winnen, maar degraderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Engeland is alles beslist. Zoals u elders kan lezen is Manchester United opnieuw kampioen geworden in de Premier League. Reading en Birmingham hadden heel wat minder redenen om te feesten, ondanks de winst.

Naast Derby moesten er nog twee andere ploegen naar de Engelse tweede klasse zakken. Daarvoor kwamen met Bolton, Reading, Fulham en Birmingham nog vier teams in actie.

Bolton stond er het best voor. Het kon enkel nog worden bijgehaald door Fulham en Reading, maar had een beter doelpuntensaldo. Bij een gelijkspel op bezoek bij Chelsea zou het zeker zijn van het behoud. Het leek er lange tijd niet goed uit te zien. Chelsea was nog in strijd voor de titel, maar dankzij een late goal van Davies verzekerde Bolton zich van het behoud.

Birmingham moest hoe dan ook winnen. Dat gebeurde ook. Blackburn werd met 4-1 geklopt, maar dat volstond niet, want ook Reading en Fulham wonnen hun partij. Reading zegevierde met 0-4 op bezoek bij Derby en Fulham ging met het kleinste verschil winnen in Portsmouth. Murphy maakte een kwartier voor tijd de goal van het behoud. Op basis van het doelpuntensaldo blijft Fulham in de hoogtse divisie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties