Analyse Strijd om Europa nog niet gestreden

Philippe Crols
| 3 reacties
Strijd om Europa nog niet gestreden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Duitsland wordt volgend weekend de laatste speeldag afgehaspeld. Er staat nog heel wat op het spel. Onder andere de strijd om Europa wordt razendspannend. Ook de strijd voor de degradatie is nog altijd niet gestreden.

Cottbus redt zich, Duisburg en Rostock zakken
Voor Hansa Rostock en MSV Duisburg is het bij een jaartje eerste Bundesliga gebleven. Op de voorlaatste speeldag is het doek voor beide teams gevallen. Hansa Rostock moest zijn laatste twee wedstrijden winnen, maar ging in eigen huis de boot in tegen Bayer Leverkusen met 1-2. Rostock kan bijgevolg enkel nog de laatste plaats ontlopen, de degradatie niet.

Ook voor Duisburg is het over en out. Even leek een mirakel nog in de maak. Tegen landskampioen Bayern München boog het een 0-3-achterstand nog om tot 2-3. Verder geraakte Duisburg niet. Het staat met nog een speeldag te gaan vier punten achter op een veilige plaats.

De laatste degradant wordt Nürnberg of Bielefeld. Bielefeld pakte een puntje in Dortmund en heeft 33 punten. Dat zijn er twee meer dan Nürnberg dat in Berlijn met het kleinste verschil verloor. Nürnberg heeft wel een veel beter doelpuntensaldo, mocht het daarop aankomen. Cottbus redde zich het afgelopen weekend na een knappe 2-0-zege tegen HSV.

Strijd om Europa razendspannend
De strijd om Europa wordt volgende week in een beslissende plooi gelegd. Nog vier ploegen maken aanspraak om twee UEFA Cup-plaatsen te bezetten. Leverkusen, Hamburg, Wolfsburg en Stuttgart hebben evenveel punten. Het doelpuntensaldo gaat dus allicht een beslissende rol spelen volgende week.

Wat dat betreft staat Leverkusen er het best voor. Na de 1-2-overwinning in Rostock heeft het een doelpuntensaldo van +18. Hamburg heeft na de 2-0-nederlaag in Cottbus een saldo van +14 op de teller staan. Wolfsburg vernederde Stuttgart afgelopen week met 4-0 en staat op +10. Stuttgart heeft momenteel een doelpuntensaldo van 0 en moet hopen op uitschuivers van de anderen om nog naar Europa te gaan.

De strijd om de tweede plaats is ook nog altijd niet gestreden. Werder Bremen veegde de vloer aan met Hannover (6-1) en heeft nog altijd een voorgift van twee punten op Schalke. Dat klopte Frankfurt met het kleinste verschil.

Ten slotte was er ook nog Karlsruhe - Bochum. Deze eindeseizoenswedstrijd eindigde op 1-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties