Vermaelen: 'Hoop nog op Olympische Spelen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vermaelen: 'Hoop nog op Olympische Spelen'
Foto: © SC

Midden april liep Thomas Vermaelen een liesblessure op, die hem tot nog toe van de velden hield. Hoewel de verdediger niet in de voorselectie voor de Olympische Spelen zit, hoopt hij toch stiekem om erbij te zijn in Peking.

Het is niet het seizoen van Thomas Vermaelen geworden. De Ajaxverdediger had zich afgelopen seizoen als doel gesteld om een van de steunpilaren van de club te worden, maar twee blessures hebben roet in het eten gestrooid. Eind september, in de topper tegen AZ, scheurde de Rode Duivel een band van zijn linkerenkel; een blessure die hem tot eind januari van de velden hield.
 
Toen Vermaelen dan uiteindelijk weer aan spelen toekwam, viel hij midden april tijdens de voorlaatste competitiewedstrijd tegen Groningen uit met een liesblessure. Al meer dan een maand kijkt de verdediger langs de zijlijn toe. “De blessure zit bij mijn lies, maar mijn schaambeen is eigenlijk het probleem. Er zit vocht in het bot en dat moet wegtrekken. Dat heeft tijd nodig”, legt Vermaelen op de Ajaxwebsite uit.
 
Vermaelen meent te weten wat de oorzaak van die nieuwe blessure is. ”Het is overbelasting. Vanwege mijn enkelblessure stond ik vier maanden aan de kant. Ik wilde na die periode zo graag weer voetballen, maar ik kwam eigenlijk nog kracht te kort. Om dat te compenseren ga je anders bewegen en dan krijg je nieuwe klachten. Tijdens deze revalidatie moet ik ook zorgen dat mijn enkel en kuit weer sterker worden.”
 
“Ik blijf tot begin juni bij de club om te revalideren. Daarna heb ik drie weken vakantie en vervolgens heb ik nog een aantal weken de tijd om bij Ajax aan mijn herstel te werken.” In principe komen de Olympische Spelen niet in het gedrang, maar Vermaelen zit niet in de voorselectie van bondscoach Jean-François De Sart. “De Spelen zijn in augustus, dat moet lukken”, klinkt de beloftevolle hoopvol.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties