Finale Coupe de France live op Voetbalkrant

Ruben Claesen
| 0 reacties
Finale Coupe de France live op Voetbalkrant
Foto: © SC

In Frankrijk wordt vanavond de laatste knoop doorgehakt: Lyon is kampioen, Marseille speelt toch Champions League, Lens degradeerde, maar wie pakt de Beker? In het Stade de France strijden Lyon en PSG om de eindzege, en Voetbalkrant mist geen seconde!

Frappant: beide ploegen hebben na dit seizoen sowieso minstens één titel meer op hun palmares, aangezien Lyon alweer voor de zevende keer op een rij landskampioen werd en PSG eerder de Coupe de la Ligue won. Overigens is het een geografische heruitgave van de allereerste Franse bekerfinale, exact negentig jaar geleden trouwens. Toen won Olympique de Paris met afgetekende 3-0 cijfers van FC Lyon.
 
Ook al zijn wedstrijden van bijna een eeuw geleden natuurlijk geen waardemeter voor nu. Wie denkt dat de prijzenhonger van Lyon reeds verzadigd is, komt bedrogen uit: het is immers al van 1973 geleden dat de ploeg van Alain Perrin de beker nog eens in haar kast mocht zetten. Coupet wordt in ieder geval in doel verwacht, in wat naar eigen zeggen zijn laatste match voor Lyon zal worden. Voorts krijgt Squillaci in het hart van de verdediging waarschijnlijk het gezelschap van Bodmer, die Boumsong uit de ploeg houdt. Juninho en Toulalan worden de centrale mannen op het middenveld, met Källström en Govou op de vleugels. Fred en Benzema moeten voor de goals zorgen.
 
Bij de hoofdstedelingen geen Landreau in doel, wel Alonzo, die al het hele seizoen de bekermatchen mag spelen. Volgens de laatste voorspellingen treedt trainer Paul Le Guen aan met Pauleta diep in de spits, ongevuld met Diané op de linkerflank en Chatôme op rechts. Het driekoppige middenveld bestaat uit Rothen, Clément en Bourillon. Ook geen verrassingen in de verdediging, met van links naar rechts Armand, Camara, Yepes en Ceara.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties