Nuno Gomes wil twee keer scoren tegen Turkije

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Nuno Gomes wil twee keer scoren tegen Turkije
Foto: © SC

Portugal opent zaterdag haar EK tegen Turkije. Tegen de onvoorspelbare Turken kunnen Cristiano Ronaldo en co maar best winnen, als ze hun kansen op de Europese titel gaaf willen houden.

Vanuit Bazel

Voor Nuno Gomes wordt het een speciale wedstrijd. Hij maakte acht jaar geleden, op Euro 2008, tegen de Turken zijn tweede en zijn derde treffer ooit voor de Portugese ploeg. Portugal won de wedstrijd met 2-0. “Hopelijk herhaalt dat resultaat zich, maar we moeten niet aan die statistieken denken”, relativeert Nuno Gomes. “Al is het leuk dat ze in ons voordeel spreken.”
 
“Het is een belangrijke match en we moeten proberen een goed resultaat te halen. Een gelijkspel kan ook voldoende zijn. Vier jaar geleden verloren we onze eerste wedstrijd (Portugal bereikte daarna de finale, nvdr.). We moeten vooral geconcentreerd blijven.”
 
Voor Nuno Gomes is het om een tweede reden nog een speciale wedstrijd. Begin deze eeuw speelde hij bij Fiorentina nog onder Fatih Terim, de huidige bondscoach van Turkije. “Ik heb er een heel goed gevoel bij. Terim heeft me veel bijgeleerd en ik wens hem het beste voor de rest van het tornooi, maar morgen toch niet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties