Nederland kan De Bleeckere finale kosten

Nico Wieme
| 0 reacties
Nederland kan De Bleeckere finale kosten
Foto: © SC

Nederland won vrijdagavond afgetekend met 4-1 van Frankrijk en bombardeert zichzelf op die manier tot de grootste favoriet om het EK te winnen. De suprematie van onze noorderburen zou wel eens noodlottig kunnen zijn voor Frank De Bleeckere.

Poule C werd op voorhand aangekondigd als de groep des doods. In een reeks met wereldkampioen Italië, vicewereldkampioen Frankrijk, Nederland en Roemenië, dat in de voorronde 4 op 6 haalde tegen Oranje, zouden zeker twee sterke teams de kwartfinales niet halen.
 
Wat blijkt na amper twee wedstrijden? Nederland is met 6 op 6 groepswinnaar en Italië en Frankrijk balanceren op de rand van de uitschakeling. Niet zozeer het maximum der punten valt op bij onze noorderburen, maar vooral de manier waarop die behaald werden. Met aanvallend en bijwijlen dominant voetbal veegden de troepen van Marco van Basten Italië (3-0) en Frankrijk (4-1) van de mat. Nederland is nu dé favoriet om op 29 juni de beker in de lucht te mogen steken.
 
Net dat gegeven zou wel eens in het nadeel van Frank De Bleeckere kunnen spelen. Onze landgenoot floot gisteren Kroatië-Duitsland en werd alom geprezen met zijn prestatie. Op geen enkel moment verloor de Oost-Vlaming de greep op de wedstrijd en al zijn beslissingen – en die van zijn assistenten Marc Verstraeten en Peter Hermans – waren verdedigbaar.
 
Na zijn kwartfinale op het voorbije WK, een halve finale in de Champions League vorig jaar en een halve finale in de UEFA Cup dit jaar stond De Bleeckere met stip genoteerd om de finale van dit EK te fluiten. Ware het niet dat Nederland daar een stokje kan voor steken. Door het uitwisselingsproject dat de Belgische met de Nederlandse bond sloot, fluit De Bleeckere af en toe wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie. Daardoor is het uitgesloten dat onze landgenoot een wedstrijd van Oranje toegewezen krijgt op het EK.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties