Premier gaat boekje te buiten: 'Wou ref vermoorden'

Premier gaat boekje te buiten: 'Wou ref vermoorden'
Foto: © SC

Nadat donderdagavond Leo Beenhakker al als een razende tekeerging na het late strafschopdoelpunt van de Polen, was het vrijdag de beurt aan de Poolse premier om met grof geschut voor de dag te komen. Die is niet te spreken over het optreden van de ref.

De Poolse eerste minister Donald Tusk is een fervent voetballiefhebber. Op zo’n moment als donderdagavond vergeet de premier even welke functie hij bekleedt en laat hij zijn supportershart spreken. Nadat Oostenrijk in de blessuretijd een strafschop kreeg van scheidsrechter Howard Webb, schopte Tusk wild om zich heen en ging hij duidelijk zijn boekje te buiten.
 
“Ik had zin om de scheidsrechter te vermoorden”, liet de politicus noteren na het 1-1-gelijkspel. “Als eerste minister moet ik beheerst blijven, maar na die strafschop in de slotminuut had ik zin om een moord te plegen. Referees maken fouten, maar dit was een serieuze misser. Dan had ik liever op een "gewone" manier verloren.”
 
De UEFA heeft al laten weten dat de beslissing van Webb om de Oostenrijkers een penalty toe te kennen, correct was. De geplaagde scheidsrechter heeft ondertussen wel al bedreigingen ontvangen. “We gaan die bedreigingen zeker onderzoeken”, zegt de Britse politie. “We gaan Howard en zijn familie beschermen.” Webb, die zelf politieagent is, heeft loopbaanonderbreking genomen om zich op zijn carrière als scheidsrechter te concentreren.
 
Het is opmerkelijk dat de Polen met geen woord reppen over het buitenspeldoelpunt dat zij zelf mochten maken. Op het moment dat Marek Saganowksi naar doel trapte, stond doelpuntenmaker Roger Guerreiro duidelijk offside. Daarnaast had Webb de Oostenrijkers in het begin van de tweede helft al een elfmeter kunnen geven, nadat Pawel Golanski Andreas Ivanschitz neertrok in de zestien. Ook daarover zwijgen de Polen in alle talen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties