Almería denkt nieuwe wonderboy gestrikt te hebben

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Almería denkt nieuwe wonderboy gestrikt te hebben
Foto: © SC

Pablo Piatti is de naam van een jonge speler die we volgens de Spaanse club UD Almería nog vaak gaan horen. Hij wordt door de Zuid-Spaanse club voorgesteld als een mix van Lionel Messi en Sergio Agüero.

Pablo Piatti is de duurste aankoop uit de geschiedenis van de club. Almería betaalde zo'n negen miljoen euro aan Estudiantes de La Plata. Piatti is een negentienjarige Argentijnse jeugdinternational en hij tekende in Andalusië een contract voor maar liefst zeven seizoenen.

Piatti maakte nog geen twee jaar terug zijn debuut bij Estudiantes. Direct had hij een groot aandeel in het veroveren van de titel in het Torneo Apertura. Voor Estudiantes scoorde hij overigens dertien keer in 49 competitieduels. Hij was ook actief op het WK voor spelers onder de 20 jaar in Canada. Dat toernooi werd overigens gewonnen door Argentinië.

"Een mix tussen Lionel Messi en Sergio Agüero", zo wordt Piatti omschreven door Almería. Ook clubs als Juventus Turijn en Manchester United zouden interesse gehad hebben. Over enkele weken zal Piatti naar Zuid-Spanje afreizen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties