België stijgt op FIFA-ranking, Spanje nieuwe leider

Mathias Dumarey
| 10 reacties
België stijgt op FIFA-ranking, Spanje nieuwe leider
Foto: © SC

Het zal u misschien verbazen na de 3-1-oplawaai van de Rode Duivels tegen Italië, maar ons land is warempel drie plaatsen gestegen op de FIFA-ranking. De nieuwe leider is overigens kersvers Europees kampioen Spanje, straks tegenstander van ons land.

Spanje ontroondde Argentinië op de FIFA-ranglijst. De Europese kampioen steeg van de vierde naar de eerste plaats en wordt voor het eerst sinds het invoeren van de ranglijst lijstaanvoerder. Ook Nederland stijgt flink. Onze noorderburen springen van tien naar vijf na hun goede prestaties op het EK. Kroatië maakte ook een mooie sprong van vijftien naar zeven.

Argentinië en Brazilië, de voorbije maand niet echt op dreef in de Comnebol-kwalificatiereeks voor het volgende WK, zakken dan weer. Argentinië viel terug naar de zesde plaats, Brazilië zakte naar vier. 

De Rode Duivels klimmen van 49 naar 46 en ze hebben dat vooral te danken aan de felle terugval van Honduras (-11 plaatsen), Mali (-5 plaatsen) en Noord-Korea (-8 plaatsen). Als men enkel naar de Europese ranglijst kijkt, dan staan de Belgen 27ste wat voldoende kan zijn om voor de loting van een groot toernooi in pot 3 te belanden.

Negen landen delen de laatste plaats met 0 punten: San Marino, Amerikaans Samoa, Guam, Cook-Eilanden, Anguilla, Oost-Timor, Aruba, Montserrat en Papoea-Nieuw-Guinea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties