Samenvatting eerste Schotse speeldag

Philippe Crols
| 2 reacties

In Schotland is de competitie zaterdag op gang getrapt. Glasgow Rangers moest meteen aan de bak. De voormalige club van Thomas Buffel werd afgelopen week nog uitgeschakeld in Europa, maar won op de openingsspeeldag wel.

Rangers wint met kleinste verschil
De afgelopen week boog Rangers in de slotfase nog het hoofd voor het Litouwse Kaunas. Op zaterdag stond de verplaatsing richting Falkirk op het menu. Deze werd tot een goed einde gebracht. Nieuwkomer Velicka scoorde iets over het uur de enige goal van de wedstrijd.

Aberdeen lijdt thuisverlies
Aberdeen, de mogelijk nieuwe club van Genkverdediger Sven Verdonck, is niet te best aan de nieuwe competitie begonnen. Het verloor in eigen huis van Inverness. Barrowman opende de score na een halfuur spelen voor de bezoekers. Het bleef spannend tot in de blessuretijd. Toen maakte McBain er nog 0-2 van.

Hearts houdt punten thuis
Motherwell ging zaterdag op bezoek bij Hearts. Het keek halverwege de eerste helft tegen een 1-0-achterstand aan na een goal van Stewart. Clarkson maakte op het halfuur gelijk. Na een goal van Ksanavicius mocht de thuisploeg toch nog met een voorsprong de rust in. Die stand bleef lange tijd op het bord staan. Tien minuten voor tijd leek Clarkson de bezoekers alsnog een punt te bezorgen, maar een minuut later zorgde Mikoliuna ervoor dat de punten voor Hearts waren.

Kilmarnock start goed
Kilmarnock heeft zijn eerste competitiewedstrijd gewonnen. Een laat doelpunt van Hamill zorgde ervoor dat Hibernian zonder punten terug huiswaarts keerde.