De Sart wil na de Spelen opstappen

Anthony Van der Planken
| 26 reacties
De Sart wil na de Spelen opstappen
Foto: © SC

De kans is zeer groot dat Jean-François De Sart het Belgische beloftenteam na de Olympische Spelen verlaat. De bondscoach zou graag een club gaan trainen.

Het was al langer bekend dat Jean-François De Sart het niet echt zag zitten om nog langer bondscoach van de beloften te blijven. Nog voor de start van de Olympische Spelen liet hij weten graag een club te willen trainen.

"Ik ben al sinds 1999 bij de beloften aan de slag en ik denk dat het moeilijk wordt om beter te doen dan deze halve finale. Ik ben dus aan iets nieuws toe", legt De Sart uit. Ongetwijfeld zal ook de commotie rond het Olympische team zijn rol gespeeld hebben. De Sart hekelde na de nederlaag in de halve finale de tegenwerking die hij in eigen land kreeg, en dan vooral van de clubs. Standard, KV Mechelen en Hamburg weigerden immers bepaalde spelers af te staan.

De Sart ligt in principe nog tot juni 2009 onder contract, maar wellicht zal hij vragen om die overeenkomst te ontbinden. Eens vertrokken zou De Sart graag bij een club aan het werk gaan. Naar eigen zeggen had hij in het verleden al contacten met verschillende clubs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties